Άρθρο Localit 06 Φεβρουαρίου, 2025

Σημαντικά έργα αποχέτευσης δρομολογούν Δήμος και ΔΕΥΑ Χερσονήσου

Η ΔΕΥΑ Χερσονήσου προχωρά όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την εκπόνηση σημαντικών μελετών αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ ενέκρινε τις προεκτιμήσεις αμοιβών προκειμένου να συνταχθούν μελέτες τόσο για την αποχέτευση του Ανατολικού Τομέα Δημοτικής Κοινότητας Χερσονήσου (Κουτουλουφάρι και ανατολικό τμήμα οικισμού Λιμένος Χερσονήσου) όσο και για την ενδοχώρα του Δήμου στην Δημοτική Ενότητα Επισκοπής (Σγουροκεφάλι, Χοχλακίες, Επισκοπή, Σταμνοί, Αϊτάνια, Σκοπέλα, Γαλίφα, Γάλιπε και Καινούριο Χωριό).
Ο κ. Δοξαστάκης τόνισε πως πρόθεση τόσο της ΔΕΥΑΧ όσο και της Δημοτικής Αρχής είναι η μεγαλύτερη δυνατή μελετητική ωριμότητα έργων και η ταχύτερη δυνατή απορρόφηση πόρων για την υλοποίηση τους.
«Στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων μας, προχωρούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να έχουμε έτοιμες μελέτες και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα για περιοχές που είτε αναπτύσσονται ραγδαία οικιστικά, είτε έχουν ανάγκη πρόσθετες υποδομές» ανέφερε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, για να προσθέσει:
Οι συγκεκριμένοι οικισμοί αποτελούν σημαντικούς οικισμούς της ενδοχώρας, ενώ παρουσιάζουν και ενδιαφέρον για τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Οι παραπάνω οικισμοί στερούνται ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, η κατασκευή των οποίων αποτελεί επιτακτική ανάγκη, για την ορθολογική διαχείριση των ακαθάρτων.
Με την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων αναμένεται να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, ενώ επιτυγχάνεται η προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της κατάργησης των απορροφητικών βόθρων. Η κατασκευή των προτεινόμενων δικτύων θα οδηγήσει στην υλοποίηση ολοκληρωμένων και σύγχρονων έργων διαχείρισης των υγρών αποβλήτων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 13 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγίου Δημητρίου: Κλιμάκιο τεχνικών του δήμου και της ΚΤΥΠ σε σχολεία για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Τρία σχολεία της πόλης στοχεύει να εντάξει ο δήμος Αγίου Δημητρίου στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου.…

Μη κατηγοριοποιημένο 13 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ιδιοκτησία του δήμου Αγίας Παρασκευής, το κτήμα Σιστοβάρη

Ένα σημαντικό ακίνητο στην καρδιά της πόλης πέρασε πλέον στην ιδιοκτησία του Δήμου Αγίας Παρασκευής,…

Με μια ματιά 13 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Λέσβος: Ξαναχτίζεται το κατεστραμμένο στο σεισμό του 2017 σχολείο της Βρίσας

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια το πιο σημαντικό σχολείο της Δυτικής Λέσβου, το οποίο είχε…