Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2025

Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα πραγματοποιούν περιπολίες όλο το 24ωρο. Παράλληλα, θα υπάρχει φύλαξη σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου της πόλης (Λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια, κλπ) ενώ υδροφόρες του Δήμου θα είναι διαθέσιμες ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Ο Δήμος καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν άμεσα με τη γραμμή 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…

Με μια ματιά 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει ο Δήμος Κοζάνης το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), καλώντας πολίτες και…

Με μια ματιά 20 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Κοζάνης: Συγχαρητήρια στον Πάρι Κουκουλόπουλο για την εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Βουλής

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Μεγάλη επιτυχία για την Κοζάνη η εκλογή Κουκουλόπουλου» Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή…