Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2021

Ρέθυμνο: Έρευνα για τις βιώσιμες μεταφορές και την κυκλοφορία στην πόλη, από το Πολυτεχνείο Κρήτης, και τον Δήμο 

Έρευνα για τις βιώσιμες μεταφορές και την κυκλοφορία στην πόλη πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο από το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 CIVITAS DESTINATIONS1.

Η έρευνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research) και ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς). Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, ζητούν την συμβολή των Ρεθυμνιωτών, με τη συμμετοχή τους στην τηλεφωνική έρευνα που διεξάγεται με στρωματοποιημένη, τυχαία δειγματοληψία και τη συνεργασία τους με τους εξουσιοδοτημένους ερευνητές για τη συμπλήρωση των κατάλληλα δομημένων ερωτηματολογίων.

Ιδιαίτερα σημαντική, είναι η συμμετοχή στην έρευνα, καθώς από την ανάλυση των πληροφοριών που θα συλλεχθούν θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν στη συνολική προσπάθεια του δήμου και των συνεργαζόμενων φορέων για να γίνει το Ρέθυμνο πρότυπο βιώσιμης ευρωπαϊκής πόλη και στον τομέα των μετακινήσεων, με πιο καθαρές, ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Το CIVITAS DESTINATIONS (http://civitas.eu/destinations) στοχεύει στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή μέτρων βιώσιμης κινητικότητας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα των μεταφορών και την ανάδειξη των πόλεων ως αειφόρων τουριστικών προορισμών. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ηοrizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε έξι νησιωτικές τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη με 1,2 εκατομμύρια κατοίκους και 6 εκατομμύρια επισκέπτες: Φουνσάλ (Μαδέρα, Πορτογαλία), Λας Πάλμας (Κανάρια, Ισπανία), Λεμεσός (Κύπρος), Βαλέτα (Μάλτα), Έλμπα (Ιταλία) και Ρέθυμνο (Ελλάδα).

Το Ρέθυμνο είναι η πρώτη ελληνική πόλη που συμμετείχε σε πρόγραμμα της πρωτοβουλίας CIVITAS, με στόχο να υλοποιήσει στοχευμένες δράσεις βιώσιμης κινητικότητας που αναμένεται να βελτιώσουν την ασφάλεια και την προσβασιμότητα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, να ενισχύσουν την εικόνα της πόλης και να έχουν θετική συμβολή στην τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Οι Έλληνες εταίροι στο έργο αυτό είναι ο Δήμος Ρεθύμνου και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείο Κρήτης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“AntiparosCircularBusiness”- Κυκλική οικονομία στην πράξη

Καρπούς αποδίδει η δράση “AntiparosCircularBusiness”, που υλοποιείται στο νησί  και η οποία εφαρμόζει τις αρχές…

Βιώσιμες Πόλεις 16 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Κατ’ αρχήν συμφωνία Δήμου-ξενοδόχων για ολοκληρωμένο σύστημα αυτοδιαχείρισης απορριμμάτων το 2025

Στην κατ’ αρχήν συμφωνία, ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Χερσονήσου θα προχωρήσουν σε ένα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων στον Δήμο Χερσονήσου

Την πρώτη επίσημη συνάντηση εργασίας για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, διοργανώνει ο Δήμος Χερσονήσου,…