Άρθρο Localit 07 Μαρτίου, 2024

Πρωτοβουλία του δημάρχου Ιωαννίνων για το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης

Οι αρνητικές εξελίξεις γύρω από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, όπως αυτές προκύπτουν από το προσχέδιο νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης του δημάρχου Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα με την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» και αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας Σοφία Μαρκούλα, τον επιστημονικά υπεύθυνο της «Σχεδία» Βασίλη Κούτρα και εργαζόμενους.

Ο κ. Μπέγκας ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και, μετά από άμεση επικοινωνία του με τον δήμαρχο Αθηναίων, επικεφαλής της παράταξης παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα» στην ΚΕΔΕ Χάρη Δούκα, συμφωνήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την κατάθεση ψηφίσματος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υπέρ της διατήρησης των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Μάλιστα, αυτό θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην οποία παρών θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

«Εκτιμώ ότι η πρόταση μας θα υιοθετηθεί από το σύνολο των δημάρχων, καθώς τα Κέντρα Πρόληψης έχουν μια μακρά πορεία προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες με πολύπλευρες παρεμβάσεις. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διατήρησή τους ως εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης», τόνισε ο Θ. Μπέγκας, ανταποκρινόμενος θετικά και στο αίτημα για επικαιροποίηση του ψηφίσματος από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

«Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία να τεθεί το θέμα σε επίπεδο της ΚΕΔΕ θα λειτουργήσει ως ένας μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να μην προχωρήσει στην κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης», ανέφερε από την πλευρά της η Σ. Μαρκούλα, ευχαριστώντας τον δήμαρχο για την άμεση συνδρομή του, ενώ, τέλος, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρωτοβουλία, καθώς και για την πρόσκληση να παραστεί αντιπροσωπεία τους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδεύονται σε Cloud και AI Τεχνολογίες εντός του 2025

Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), σε συνεργασία με…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας, Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Μηνυτήρια αναφορά Ν. Φαρμάκη κατά παντός για περιπτώσεις διαφθοράς στο Τμήμα Μεταφορών Αμαλιάδας

«Η διαφάνεια και η εντιμότητα, δεν αποτελούν μόνο προαπαιτούμενο μίας καλής και σύγχρονης διοίκησης. Για…