Άρθρο Localit 10 Μαΐου, 2023

Πρόταση για οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση από τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Γαζίου

Την πρόταση τους για μία Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στο Γάζι θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Γαζίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου  στις 17.00 στο δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Στόχος της εργασίας των μαθητών – που έγινε  στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY – είναι η  ευαισθητοποίηση των μαθητών και η διάχυση των γνώσεων για το κυκλοφοριακό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την ατμοσφαιρική ρύπανση  και την  ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων με προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης και ανεμπόδιστης μετακίνησης.

Οι μαθητές μαθαίνουν για την οικολογική μετακίνηση αλλά παράλληλα ενισχύουν τις δεξιότητές τους σχετικά με την παρουσίαση, τη δημόσια έκθεση απόψεων και το δημόσιο διάλογο. Όπως σημειώνεται, το Γυμνάσιο Γαζίου είναι το μοναδικό σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα από όλη την Κρήτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην οικολογική δράση που θα πραγματοποιηθεί οι μαθητές/τριες που θα παραβρεθούν θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν μαθαίνοντας για το περιβάλλον και τα οφέλη της οικολογικής μετακίνησης.

Η δράση διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, και τις Επιτροπές Οργάνωσης των Εκστρατειών, ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…