Άρθρο Localit 15 Απριλίου, 2025

Πράσινο Ταμείο: Χρηματοδότηση των δήμων Αθηναίων και Λαυρεωτικής για απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων

Στην έγκριση της ένταξης για την απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, κρίσιμης σημασίας για την υλοποίηση της ανάπλασης του Βοτανικού, ύψους έως 3.881.457,50 ευρώ και κοινόχρηστου χώρου του Δήμου Λαυρεωτικής, ύψους έως 194.364,00 ευρώ, προχώρησε με ομόφωνες αποφάσεις του το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των Δήμων.
Οι εν λόγω απαλλοτριώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019», συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00 €, δυνητικοί δικαιούχοι του οποίου είναι οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού όλης της χώρας.
Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις στοχεύουν στην αύξηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου για αναψυχή, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που διαμόρφωσαν οι έντονες οικιστικές πιέσεις και η υπερσυγκέντρωση τοπικών λειτουργιών τα τελευταία χρόνια στους Δήμους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 26 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρά καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη – Αυξημένη επιφυλακή των ΟΤΑ

Ισχυρή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026, με εκτεταμένα φαινόμενα σε…

Με μια ματιά 26 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα καλούνται οι ΟΤΑ από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Με μια ματιά 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής…