Άρθρο Localit 15 Απριλίου, 2025

Πράσινο Ταμείο: Χρηματοδότηση των δήμων Αθηναίων και Λαυρεωτικής για απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων

Στην έγκριση της ένταξης για την απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, κρίσιμης σημασίας για την υλοποίηση της ανάπλασης του Βοτανικού, ύψους έως 3.881.457,50 ευρώ και κοινόχρηστου χώρου του Δήμου Λαυρεωτικής, ύψους έως 194.364,00 ευρώ, προχώρησε με ομόφωνες αποφάσεις του το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των Δήμων.
Οι εν λόγω απαλλοτριώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019», συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00 €, δυνητικοί δικαιούχοι του οποίου είναι οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού όλης της χώρας.
Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις στοχεύουν στην αύξηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου για αναψυχή, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που διαμόρφωσαν οι έντονες οικιστικές πιέσεις και η υπερσυγκέντρωση τοπικών λειτουργιών τα τελευταία χρόνια στους Δήμους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα…

Με μια ματιά 16 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Λοκρών τιμά τον Γιάννη Σμαραγδή

Ο Δήμος Λοκρών τίμησε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη κ. Γιάννη…

Με μια ματιά 16 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεσολόγγι: Θεμελιώθηκε το Διεθνές Δίκτυο Πόλεων και Φορέων Φιλελληνισμού

Ιστορική ημέρα για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου αποτέλεσε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, καθώς φιλοξένησε…