Άρθρο Localit 19 Φεβρουαρίου, 2014

Πολυχώρος Γυναικών στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

πολυχώρος γυναικώνΈνας νέος πολυχώρος που φιλοδοξεί να αποτελέσει πεδίο συνάντησης επιμόρφωσης δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ των γυναικών δημιουργήθηκε και ανοίγει τις πύλες του,  στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.   Ονομάζεται «Γυναίκα & Δημιουργία» και βρίσκεται  στη  Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή. Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2132004 606-588-575-594.

Η νέα κοινωνική δομή στεγάζεται σε  έναν μοντέρνο, καλαίσθητο και λειτουργικό διαδραστικό χώρο ,  που σύμφωνα και  με την επωνυμία του θα  περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες: Συμβουλευτική, Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, Τέχνη και Αισθητική- Ψυχαγωγία.

«Κόντρα στα ρευστά και δυσοίωνα μηνύματα των καιρών, εμείς δημιουργούμε, μια νέα Κοινωνική δομή, ένα Πολυχώρο Δραστηριοτήτων και Δημιουργίας για τις Γυναίκες της πόλης μας. Στην ουσία πρόκειται για ένα Πολυχώρο συνάντησης των γυναικών, όπου μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν από εξειδικευμένα στελέχη. Είναι μια πράξη αναγνώρισης και η αρχή ενός διαλόγου ανάμεσα στις γυναίκες και στην τοπική κοινωνία», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  Βασίλης Ζορμπάς.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  Γερασιμία Μουχτούρη, που εμπνεύστηκε την ιδέα δημιουργίας του πολυχώρου, επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι :«Σε περίοδο κρίσης, ο πολυχώρος των γυναικών δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασική συνιστώσα κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής, μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση. Γυναίκα και Δημιουργία, ονομάζεται η νέα κοινωνική δομή, που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες: Συμβουλευτική, Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, Τέχνη και Αισθητική- Ψυχαγωγία. Μα πάνω απ’ όλα φιλοδοξούμε να αναδείξουμε ένα χώρο ζεστό, φιλόξενο, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των γυναικών της πόλης μας».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 01 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα της ΚΕΔΕ στις Αιγές για «Το Τοπόσημο ως συντελεστής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών»

Η ΚΕΔΕ φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία των τοπόσημων για την ταυτότητα και την ευημερία…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 29 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
H Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα την πρότασή της για το ζήτημα της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Έχουμε ξεκάθαρες “κόκκινες γραμμές” και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από δήθεν Δίκτυα που δεν εκπροσωπούν τη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την παρουσίαση της εφαρμογής MyStreet

Με ιδιαίτερη σημασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσίαση της…