Βιογραφικό

Ηλίας Αποστολόπουλος

Βιογραφικό

Ηλίας Αποστολόπουλος

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1976 στο Χολαργό και αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Παπάγου.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη με βαθμό άριστα από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα από το 1997, ως ιδιοκτήτης της «KOSMOTRAK» μιας επιχείρησης από τις πλέον καταξιωμένες στον τομέα μηχανημάτων τεχνικών έργων και εξειδικευμένων οχημάτων, αντιπροσωπεύοντας κορυφαίες εταιρείες του εξωτερικού.

Από μικρή ηλικία μπολιάστηκε με το πάθος για τα κοινά, κυρίως λόγω του πατέρα του Τάσου Αποστολόπουλου, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για 25 χρόνια.

 

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

 

Στις εκλογές του 2006 εξελέγη πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Χολαργού. Διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και εν συνεχεία Πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Χολαργού. Διετέλεσε επίσης μέλος της ΤΕΔΚΝΑ και μέλος των ΔΣ του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Χολαργού, του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού και της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Χολαργού.

Στις εκλογές του 2010 εξελέγη εκ νέου δημοτικός σύμβουλος του νέου διευρυμένου δήμου Παπάγου-Χολαργού. Το 2011 εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού και εν συνεχεία Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου-Χολαργού.  Επίσης συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α.

Στις εκλογές του 2014 εξελέγη Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, επικεφαλής του ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας», συγκεντρώνοντας 62% που αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του δήμου.

Στις εκλογές του 2019 εξελέγη εκ νέου Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 54,5%.

Από το 2013 έως το 2016 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Επίσης είναι μέλος, του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), καθώς και μέλος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

Τον Φεβρουάριο του 2020 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Προβολή Περισσοτέρων
Προβολή Περισσοτέρων

Δεν υπάρχει σχετικό περιεχόμενο