Βιογραφικό

Φίλιππος Αναστασιάδης

Βιογραφικό

Φίλιππος Αναστασιάδης

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι Δήμαρχος Παγγαίου και Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, στον αγροτικό τομέα και στον τομέα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Γεννήθηκε στην Κάριανη Καβάλας, στις 8/10/1970, και σπούδασε Διοικητικές και Οικονομικές Επιστήμες. Είναι παντρεμένος με την Έφη Βογιατζή, με την οποία έχουν δύο παιδιά, την Φανή, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Αντώνη, φοιτητή στη Σχολή Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου.

Η αυτοδιοικητική του πορεία ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, λόγω της βαθιάς αγάπης για την περιοχή του και το κοινό καλό. Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος, πετυχαίνοντας μάλιστα να εξασφαλίσει την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης στο σύνολο των υποψηφίων.

Το 2014 συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές, αυτή τη φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος με τον νεοσύστατο συνδυασμό «Ναι Μπορούμε», πετυχαίνοντας την εκλογή του. Ακολουθούν δύο ακόμη εκλογές, το 2019 με ποσοστό 59,19% από τον πρώτο γύρο, ενώ το 2023 έφτασε το 65.56% από τον πρώτο γύρο.

Επίσης, ο Φίλιππος κατάφερε να ξεχωρίζει και στον επιχειρηματικό του βίο, διαθέτοντας δύο από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις της περιοχής, την Anastasiadis Real Estate & Constructions και Philippos Olives S.A.

Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στα ανωτέρω. Το 2014 αναδείχθηκε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας, θέση την οποία διατήρησε έως το 2024. Το 2019 πέτυχε την εκλογή του ως Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ανανεώνοντας τη θητεία του στις εκλογές του 2024. Επίσης, το 2020 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ. Επιπλέον, είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του σώματος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, επίσης από το 2020. Τέλος, το 2024 αναδείχθηκε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας της Αυτοδιοίκησης «Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη» (Π.Ε.Τ.Α.) Α.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Προβολή Περισσοτέρων
Προβολή Περισσοτέρων

Δεν υπάρχει σχετικό περιεχόμενο