Βιογραφικό

Δημήτρης Καφαντάρης

Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ

Βιογραφικό

Δημήτρης Καφαντάρης

Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ

Ο Δημήτρης Π. Καφαντάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρωμανού Μεσσηνία. Σήμερα είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Εργάζεται ως Διοικητικοοικονομικός υπάλληλος στη ΔΕΗ Καλαμάτας. Αυτοδιοικητικός από πολύ μικρή ηλικία, χάραξε την πολιτική του πορεία ως μέλος της ΟΝΝΕΔ -από το 1983- και Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Πύλου, Πρόεδρος της Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας και αργότερα (1998- 2007) ως Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Δεκέμβριο του 2000 έως τον Ιούνιο του 2010 ήταν Μέλος της ΝΟΔΕ και της ΝΟΜΕΚΕ του Ν. Μεσσηνίας και από το 2007 Υπεύθυνος Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Ο Δημήτρης Π. Καφαντάρης είναι ο παλαιότερος Νομαρχιακός Σύμβουλος του Νομού Μεσσηνίας. Για τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες, από το 1994 έως και το 2010, ήταν μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.
Είναι ο ιδρυτής του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχίας , έχει δραστηριοποιηθεί από τη θέση του Αντιπροέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, καθώς και ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αθλητισμού- Αποδήμων Μεσσηνίων- Νέας Γενιάς. Διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής . Από το 2003 έως και το 2010 ήταν μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς και Ανάπτυξης – Τουρισμού της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του .
Από το 2005 έως και το 2006 και από τον Ιανουάριο του 2009 έως και το 2010 υπηρέτησε τον τόπο ως Αντινομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων.

Από το 2004 έως και το 2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Πελοποννήσου και Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) 2000-2006 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εσωτερικών. Από το 2008 έως και το 2010, εκπροσώπησε την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας ως Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Προβολή Περισσοτέρων
Προβολή Περισσοτέρων
Δημήτρης Καφαντάρης 17 Ιουλίου, 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τουρισμό και την οικονομία

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, διανύει μια κρίσιμη περίοδο μεγάλης ευθύνης. Όλοι εμείς οι αυτοδιοικητικοί πρώτου…

Δημήτρης Καφαντάρης 02 Δεκεμβρίου, 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Δήμοι μοχλός για την επανεκκίνηση της Οικονομίας

«Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ως πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο και να…

Δημήτρης Καφαντάρης 15 Νοεμβρίου, 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η εφαρμογή της απλής αναλογικής είναι μια πραγματική «νάρκη» στα θεμέλια των ΟΤΑ

Το φετινό συνέδριό της ΚΕΔΕ βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση: την…