Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2017

Περιπατητική ημερίδα στο Ρέμα Πικροδάφνης   στις 2 Φεβρουαρίου

Περιπατητική ημερίδα, σχετικά με την ποιότητα υδάτων στο Ρέμα Πικροδάφνης, διοργανώνει η  η Περιφέρεια  Αττικής στις 2 Φεβρουαρίου.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ» στο Πρόγραμμα GR02 – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ» του ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από τον ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (85% ΧΜ ΕΟΧ, 15% Εθνικοί Πόροι).

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της γνώσης, η αύξηση της ευαισθητοποίησης για 50 υγροτόπους της Αττικής και η επιστημονική τεκμηρίωση της οριοθέτησης των υγροτόπων αυτών. Επίσης η επιστημονική τεκμηρίωση για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας, διαχείρισης και αποκατάστασης στις περιοχές: ρέμα Πικροδάφνης και της εκβολής του, έλος Βουρκάρι Μεγάρων και υγρότοπος Πάχης, λίμνη Κουμουνδούρου, και παράκτιο έλος Σχινιά, σε εφαρμογή του μέτρου RBD06_SM07_041 «Ανασύσταση και αποκατάσταση περιοχών υγροβιότοπων» του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής και της Στρατηγικής για τη Διατήρηση των Υγροτόπων της Αττικής και την Προσαρμογή τους στην Κλιματική Αλλαγή.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής. Εταίροι του έργου είναι το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα και το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο ΝΙΟΒΙΟ.

Για την καλύτερη οργάνωση του βιωματικού εργαστηρίου δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevfnrAASaS0Pv_PbUWDzw0PXJtZBD92fY7WqVVCMGT0BxvIw/viewform

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…