Άρθρο Localit 08 Οκτωβρίου, 2019

Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης συστήνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες

Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης συστήνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα έχει τον ρόλο γνωμοδοτικού οργάνου και θα αποτελείται από εκπροσώπους των αντιπροσωπευτικότερων φορέων της τοπικής κοινωνίας, ενώ δυνατότητα συμμετοχής θα έχει και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης που επιθυμεί να εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο.

Μάλιστα, οι πολίτες-μέλη της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης, θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση που θα γίνει, με βάση τον ειδικό κατάλογο.

Πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης θα είναι ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος, σε σχετικές δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι «η περιφερειακή επιτροπή διαβούλευση είναι ένας νέος θεσμός, που έρχεται να ενισχύσει τη συμμετοχική δημοκρατία». Μάλιστα, επεσήμανε ότι «αποτελεί ευθύνη όλων μας να γίνει ένας αποτελεσματικός θεσμός, ένας θεσμός διαλόγου και συνεννόησης, που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Όσον αφορά στην συμμετοχή φορέων και πολιτών, είπε ότι «επιθυμούμε ευρεία συμμετοχή, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε συνδιαμορφωτές του κοινού μας μέλλοντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι, η κοινωνία των πολιτών να θέτει τις προτεραιότητες, και αδιαμεσολάβητα να εκφράζει τις ανάγκες της»

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνεντεύξεις 20 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Ξεκάθαρο όραμα και αναγκαίες αποφάσεις

Συνέντευξη του Γιώργου Παπαναστασίου- Β’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αγρινίου στην εφημερίδα “Δημοκρατία” για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης: Ξεκάθαρο μήνυμα για άμεση ενίσχυση με προσωπικό στους Δήμους, με διασφάλιση και ενίσχυση του προγράμματος 55+

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026, συνάντηση αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποτελούμενης…

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…