Άρθρο Localit 22 Απριλίου, 2020

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 5,9 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών και συντηρήσεων

Συμβάσεις εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομών και συντηρήσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 5.942.598 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός.

Όπως σημειώνεται, τα έργα ξεκινούν άμεσα να κατασκευάζονται.

Παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών γύρω από τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονoϊού, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει ωριμάζοντας και υλοποιώντας έργα που αφενός έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, αφετέρου συμβάλουν στη βελτίωση της συγκοινωνιακής βατότητας και την ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας.

 Ειδικότερα, υπογράφηκαν οι εξής συμβάσεις:

 • «Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος τεχνικών έργων και σήμανσης στις επαρχιακές οδούς: Νο 5 Στρώμη –Λευκαδίτι- Λιδωρίκι, Νο 8 Φράγμα Μόρνου- Αρτοτίνα, Νο 11 Μηλιά- Στίλια-Περιθιώτισσα-Παλαιοξάρι- Τείχιο και Νο 13 (Κομεντάρι)- Κροκύλειο- Αλποχώρι, προϋπολογισμού 1.226.267 €.

 • «Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Κεντρικής Εύβοιας για τα έτη 2018 – 2019 (β φάση)» , προϋπολογισμού 1.800.000 €.

 • «Αποκατάσταση βλαβών – κατασκευή τεχνικών οδικού δικτύου Δήμου Αγράφων», προϋπολογισμού 223.331,65 €.

• «Αποκατάσταση βλαβών – Κατασκευή τεχνικών οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 223.000,00€

. • «Βελτίωση Οδού Μεγάλο Χωριό – Λακκώματα – Καλλιακούδα (Α` φάση)» προϋπολογισμού 550.000,00 €.

• «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου περιοχής Δομοκού», προϋπολογισμού 600.000,00 €.

• «Ολοκλήρωση δρόμου Ζέλι – Αταλάντη του Δήμου Λοκρών», προϋπολογισμού 220.000 €.

• «Αγροτική οδοποιία Κωπαΐδα», προϋπολογισμού 1.100.000,00 €.

«Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται και αντιμετωπίζεται. Συνεχίζεται όμως και η δουλειά μας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στις υποδομές μας. Με συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.942.598 € σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, υλοποιούμε έργα απαραίτητα για την οδική ασφάλεια, με άμεσο αντίκτυπο στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…