Άρθρο Localit 21 Απριλίου, 2020

Περιφέρεια και δήμοι Ν. Αιγαίου κατέθεσαν αίτημα για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Την κοινή θέση της περιφέρειας και των 34 δήμων του Νοτίου Αιγαίου για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ κατέθεσαν σήμερα στην κυβέρνηση.
Η περιφέρεια και οι δήμοι των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων ζητούν την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Το αίτημα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, διατυπώθηκε ομόφωνα από όλους τους αιρετούς κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, η οποία μεταξύ των άλλων είχε ως αντικείμενο την ιεράρχηση όλων των προτεραιοτήτων την επόμενη ημέρα.
Σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, όπου ανακοίνωση και την κατάθεση του αιτήματος, σχολιάζει:
Η επόμενη μέρα πλησιάζει.
Την προσεγγίζουμε με σοβαρότητα και με την αισιοδοξία που μας προσφέρει η γνώση των δυνατοτήτων των νησιών μας.
Σε ένα καινούργιο, άγνωστο σήμερα, περιβάλλον θα κληθούμε να αγωνιστούμε να ξανακτίσουμε την οικονομία που είχαμε πριν την πρωτοφανή κρίση.
Όπως πετύχαμε στην διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, θα συνεχίσουμε και στα επόμενα στάδια.
Βήμα-βήμα, υπεύθυνα και με σχέδιο θα τα αντιμετωπίσουμε όλα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 18 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΟΥΚΑ, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Βαρκελώνη, 19.11.2025»
Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία 14 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η “Καθαρή Εβδομάδα” επιστρέφει για 5η χρονιά, φωτίζοντας την Ελλάδα με μήνυμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης

Με την υποστήριξη της Kärcher Greece και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 13 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου, στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ- «Τα σημαντικότερα είναι μπροστά μας»