Άρθρο Localit 06 Φεβρουαρίου, 2025

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: 10 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στο Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2021-2027 εντάχθηκε η πράξη για την ανάπτυξη υποδομών εκπαιδευτικού εξοπλισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με συνολικό προϋπολογισμό 9.999.336,95 ευρώ. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής.
Αντικείμενο της, είναι η προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού για την ανάπτυξη υποδομών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των Τμημάτων του, με έμφαση α) στον εξοπλισμό για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία, β) στον εξοπλισμό για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και διαδικτυακή μάθηση και δια βίου μάθηση χωρίς αποκλεισμούς και γ) στον εργαστηριακό εξοπλισμό για εκπαίδευση και δια βίου μάθηση σε αντικείμενα σπουδών που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή και τομείς αιχμής για την ανάπτυξη της οικονομίας όπου παρουσιάζονται ελλείψεις στην αγορά εργασίας.
Η προμήθεια αυτή θα: α) ενισχύσει τις δράσεις των Τμημάτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, β) προωθήσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, γ) διευρύνει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές συνέργειες, και δ) αναδείξει το Ίδρυμα ως κόμβο καινοτομίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…

Με μια ματιά 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει ο Δήμος Κοζάνης το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), καλώντας πολίτες και…

Με μια ματιά 20 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Κοζάνης: Συγχαρητήρια στον Πάρι Κουκουλόπουλο για την εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Βουλής

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Μεγάλη επιτυχία για την Κοζάνη η εκλογή Κουκουλόπουλου» Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή…