Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2020

Περιφέρεια ΑΜΘ: 20 εκ. ευρώ για το “Εξοικονομώ κατ΄Οίκον”

Το ποσό των  20 εκατ. ευρώ διαθέτει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης κατοικιών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον.

Οι πόροι που θα διατεθούν έχουν στόχο να βοηθήσουν ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να πετύχουν σημαντικές οικονομίες στον οικιακό τους προϋπολογισμό ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συνολική προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας στη χώρα.

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι προηγούμενες ώριμες και τεκμηριωμένες αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και νέες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον χρειαστεί, η περιφέρεια ΑΜΘ είναι έτοιμη να διαθέσει και επιπλέον πόρους.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη  συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος με τους προέδρους των ΤΕΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας Δ. Λουρίκα και Απ. Παυλίδη και στελέχη της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

LIFE IP-AdaptInGR: προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ... 20 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ ενισχύει τον ευρωπαϊκό διάλογο για την προσαρμογή των Δήμων στην κλιματική αλλαγή – Διαδικτυακό workshop με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθνικό Σύμφωνο Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης 2027–2030 με σταθερούς πόρους, κυβερνοασφάλεια και έξυπνες υπηρεσίες για όλους τους Δήμους

Δημήτρης Καφαντάρης: «Κανένας Δήμος δεν πρέπει να μείνει πίσω στην ψηφιακή μετάβαση» Αθανάσιος Μαμάκος: «Η…

Διεθνείς Σχέσεις 14 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6ο FORUM ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, Γενεύη, 13-14.10.2026