Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2020

Περιφέρεια ΑΜΘ: 20 εκ. ευρώ για το “Εξοικονομώ κατ΄Οίκον”

Το ποσό των  20 εκατ. ευρώ διαθέτει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης κατοικιών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον.

Οι πόροι που θα διατεθούν έχουν στόχο να βοηθήσουν ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να πετύχουν σημαντικές οικονομίες στον οικιακό τους προϋπολογισμό ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συνολική προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας στη χώρα.

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι προηγούμενες ώριμες και τεκμηριωμένες αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και νέες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον χρειαστεί, η περιφέρεια ΑΜΘ είναι έτοιμη να διαθέσει και επιπλέον πόρους.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη  συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος με τους προέδρους των ΤΕΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας Δ. Λουρίκα και Απ. Παυλίδη και στελέχη της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 17 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος : Οι Δήμοι αξιολογούμαστε καθημερινά από τους πολίτες

Ήρθε η ώρα και το Κεντρικό Κράτος να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα και να διορθώσει…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακά Post-it για τις ιδέες των πολιτών στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Έναν νέο ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μέσω της πλατφόρμας…

Με μια ματιά 16 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δράση Λευκάδας και Αγρινίου για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην αστεγία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας, δράση ευαισθητοποίησης…