Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2023

Πάτρα: Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 6/2 η λειτουργία του Υπνωτηρίου για τη φιλοξενία των αστέγων

Τη συνέχιση λειτουργίας του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία όλων των άστεγων πολιτών της Πάτρας, έως και την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες, ανακοίνωσαν ο Δήμος και ο Κοινωνικός Οργανισμός του (ΚΟΔΗΠ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.

Η υποδοχή θα γίνεται κατά τις ώρες 7 μ.μ. έως  9 μ.μ. και η φιλοξενία τους, θα είναι δυνατή έως τις 9:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Η διαμονή στον χώρο παρέχει την δυνατότητα για μπάνιο και σίτιση.

Οι ενδιαφερόμενοι απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στην χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.).

Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης, υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Δρόμου περιηγείται στην πόλη, προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι πολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.

Σε κάθε περίπτωση άστεγοι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πέραν της περιόδου του ψύχους, μπορούν να ενημερωθούν για τις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στο Υπνωτήριο και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω τηλέφωνο κατά τις ώρες  8:00 – 21:00: 2610342995 και 2614400300.

Οι Δομές Αστέγων λειτουργούν από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…