Άρθρο Localit 03 Ιουνίου, 2024

Πάτρα: «Από το πάρκο στο πιάτο!»

Πρόγραμμα εκμάθησης καλλιέργειας σε μικροκλίμακα για αστικούς χώρους, όπως ταράτσες, μπαλκόνια, παρτέρια πολυκατοικιών και επιτόπιας δημιουργίας αστικών λαχανόκηπων, υλοποίησε για τα μέλη του το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ζωής, της ενίσχυσης της υγιεινής διατροφής και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου,  διήρκεσε από το Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2024.

Στην τελευταία συνάντησή τους οι συμμετέχοντες, προχώρησαν στη συγκομιδή των μαρουλιών που είχαν φυτέψει και προετοίμασαν σαλάτες με πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, απολαμβάνοντας τους καρπούς των προσπαθειών τους, δίνοντας παράλληλα κι ένα ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πέρα από την προώθηση της υγιεινής διατροφής, αναδεικνύει το μήνυμα της κοινοκτημοσύνης.

Επίσης, όπως τονίζει, οι στόχοι που πέτυχε να υλοποιήσει το πρόγραμμα, είναι η κατανόηση της αλληλουχίας των φυσικών διαδικασιών και της αλληλεξάρτησης των οργανισμών μέσα από τον κύκλο της σποράς και της συγκομιδής, η προώθηση της σημασίας της υγιεινής διατροφής, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μέσω της διαδικασίας να παράγει κανείς μόνος του την τροφή, η ομαδικότητα και η συνεργασία, ο σεβασμός στο περιβάλλον και τέλος, η εκτίμηση της ίδιας της τροφής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Λέσβου: Πακέτο έργων ύδρευσης ύψους 2,11 εκ. ευρώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Σημαντικά έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 2,11 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει η ΔΕΥΑ Λέσβου με στόχο την…

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο Απ. Τζιτζικώστα ζητά ο Κ. Πελετίδης για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που θα…

Ενδιαφέρουν 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν κουρέματα σε άστεγους και άπορους πολίτες στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα

Δράσεις για δωρεάν κουρέματα για αστέγους και ευάλωτους πολίτες διοργανώνουν οι  Δήμοι Θεσσαλονίκης  και Καβάλας…