Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2017

Παραχωρήθηκε ο χώρος για το “Πάρκο Ελιάς” στην Άμφισσα

Ολοκληρώθηκε με την υπογραφή από το δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο της σύμβασης χρησιδανείου από τον Ο.Α.Ε.Δ. (καθολικού διαδόχου του πρώην Ο.Ε.Κ.), η διαδικασία για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ελαιοκτήματος, έκτασης 7,5 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή «Άγιοι Απόστολοι» Άμφισσας, μεταξύ του Επαγγελματικού Λυκείου και του οικισμού Ο.Ε.Κ. ΙΙΙ, με σκοπό τη δημιουργία του «Πάρκου της Ελιάς».

Το  ελαιοτεμάχιο παραχωρήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής, το οποίο είχε κατατεθεί προ διετίας περίπου και αφού χρειάστηκαν διάφορα διαδικαστικά στάδια.

Το «Πάρκο Ελιάς», που πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί στον παραχωρηθέντα χώρο, μέσα από ήπιες και αναστρέψιμες παρεμβάσεις διαμόρφωσης, όπως τονίζει ο δήμος , θα έχει  εκπαιδευτικό χαρακτήρα (με προγράμματα σχολείων, του Κ.Π.Ε. Άμφισσας κ.λπ.) γύρω από την περίφημη «Ελιά Αμφίσσης», και  θα λειτουργεί ως χώρος αναψυχής όντας απόληξη της παραδοσιακής περιπατητικής διαδρομής της Λεωφόρου Σαλώνων.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Τετάρτη, 23 Ιουλίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025 και ώρα 12.00 το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στα γραφεία…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 14 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην Κόνιτσα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στην Κόνιτσα, προσκεκλημένος του Δημάρχου Κονίτσης Ανδρέα Παπασπύρου, στην τοπική εορτή του Αγίου Παϊσίου του…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 10 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο επίκεντρο των εξελίξεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: «Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων είναι ένα πρώτο ολιστικό βήμα – Αναμένουμε την…