Άρθρο Localit 18 Ιουνίου, 2021

Πάνω από 4 εκατομμύρια οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, παγκοσμίως

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια σε παγκόσμια κλίμακα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, την ώρα που πολλές από τις χώρες του κόσμου δυσκολεύονται να προμηθευτούν αρκετά εμβόλια για να ανοσοποιήσουν τους πληθυσμούς τους έναντι της COVID-19.

Αν και οι αριθμοί των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 βρίσκονται σε πτώση σε χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία, πολλές χώρες παραμένουν αντιμέτωπες με έλλειψη εμβολίων την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα μετατρέπεται στην κυρίαρχη σε διεθνές επίπεδο.

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος προτού ο επίσημος παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας να φθάσει τα 2 εκατομμύρια νεκρούς· αλλά σε αυτόν προστέθηκαν άλλα δύο εκατομμύρια θάνατοι μέσα σε μόλις 166 ημέρες, σύμφωνα με την ανάλυση του Ρόιτερς.

Στις πέντε χώρες που θρηνούν τους βαρύτερους απολογισμούς – ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία και Μεξικό – έχει σημειωθεί σχεδόν το 50% των θανάτων στην υφήλιο. Το Περού, η Ουγγαρία, η Βοσνία, η Τσεχία και το Γιβραλτάρ καταγράφουν τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας κατ’ αναλογία προς τους πληθυσμούς τους.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής είναι αντιμέτωπες με το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτιο, με τις 43 στις 100 μολύνσεις στον κόσμο να καταγράφονται σε αυτήν την περιφέρεια, πάντα σύμφωνα με την ανάλυση του Ρόιτερς. Την περασμένη εβδομάδα, οι εννέα χώρες στη δεκάδα με τους περισσότερους θανάτους κατά κεφαλήν εξαιτίας της COVID-19 ήταν λατινοαμερικανικές.

Πολλοί ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν πολύ υποτιμημένους τους επίσημους απολογισμούς σε παγκόσμια κλίμακα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε τον περασμένο μήνα ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των θυμάτων είναι διπλάσιος ως τριπλάσιος.

Καθώς οι χώρες με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα δυσκολεύονται να ανοσοποιήσουν τους πληθυσμούς τους εξαιτίας της έλλειψης δόσεων εμβολίων, γίνονται εκκλήσεις στις πλουσιότερες χώρες να μοιραστούν τα αποθέματά τους για να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο.

Η G7 υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει τουλάχιστον 1 δισεκ. δόσεις εμβολίων ως τα μέσα του 2022 σε φτωχότερες χώρες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 20 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Σε 69 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν  rapid test για Covid-19, από τις ΚΟΜΥ του…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 19 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (19/12)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 18 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (17/12)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα ακόλουθα: Κτίριο…