Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2024

Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, με αιχμές Ν. Χαρδαλιά κατά της διοίκησης Γ. Πατούλη

Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα»

Νέα Εκτελεστική Επιτροπή αναδείχθηκε στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με τον περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά να δηλώνει ότι ανοίγει νέα σελίδα για τον σύνδεσμο, με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα, αφήνοντας καθαρά αιχμές για αδιαφάνεια, κακή διαχείριση και αναποτελεσματικότητα από την  διοίκηση Πατούλη. Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ και αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μπάμπη Σιάτρα «για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Συνδέσμου».

«Με τη σημερινή διαδικασία ανοίγει μια νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, αρχίζει μια νέα εποχή, που στον πυρήνα της θα βρίσκεται η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και η παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής. Όπως μάλιστα επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις των οργάνων του ΕΔΣΝΑ, θα εφαρμοστούν και όλες οι παράμετροι ανοικτότητας που ισχύουν για τις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα οριστούν παρατηρητές σε κάθε συνεδρίαση, ενώ μεθοδεύεται η ζωντανή μετάδοσή τους μέσω live streaming, καθώς και η καθιέρωση διαδικασίας δημόσιας λογοδοσίας σε τακτά διαστήματα.

«Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες και, να είστε βέβαιοι, ότι θα το εκπληρώσουμε στο ακέραιο, δίνοντας οριστικές βιώσιμες λύσεις στο πιο κομβικό και πιο μακροχρόνιο πρόβλημα της Αττικής» σημείωσε ο κ.Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε, είναι η μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων, για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας».

Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του  ΕΔΣΝΑ εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την περιφέρεια Αττικής η αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου, η περιφερειακή σύμβουλος Αθανασία Παπασπύρου, οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Ασπροπύργου Ιωάννης Ηλίας και Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, καθώς και ο  δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Νικόλαος Αβραμίδης.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Κωνταντίνος Ζώμπος, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος και οι δήμαρχοι Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος και Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

Οι σύνεδροι εξέλεξαν επίσης ως αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ τον δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας Νικόλαο Λεβετσοβίτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, 6-12 Σεπτεμβρίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) επιστρέφει φέτος με σύνθημα «Welcome Home!» και…

Ενδιαφέρουν 26 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Συνεχίζονται οι Νύχτες Αλληλεγγύης έως 19/9

Με νέο κύκλο εκδηλώσεων συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς- Νύχτες Αλληλεγγύης 2026, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς…

Ενδιαφέρουν 24 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δυτικής Λέσβου: Έκθεση έργων τέχνης από τη συλλογή της Πινακοθήκης Μήθυμνας

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνουν στους εκθεσιακούς…