Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2025

Ολοκλήρωση πρώτης φάσης του προγράμματος ομαδικών στειρώσεων αδέσποτων σε Δομές Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο

Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών και τις οργανώσεις Greater Good Charities και Animal Action, ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση του προγράμματος ομαδικών στειρώσεων για αδέσποτα ζώα συντροφιάς στις δομές προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε Σχιστό, Ριτσώνα και Θερμοπύλες. Στο πλαίσιο αυτής της φάσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 στειρώσεις, ενώ τα ζώα εμβολιάστηκαν, αποπαρασιτώθηκαν και έλαβαν πλήρη υγειονομική φροντίδα.

Πιο αναλυτικά,  το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Greater Good Charities, την ενεργή συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, αρμόδια για την εποπτεία των Δήμων, αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και της οργάνωσης Animal Action Greece, η οποία παρείχε υποστήριξη και εξειδικευμένη τεχνογνωσία καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος ήταν η στείρωση, ο εμβολιασμός και η αποπαρασίτωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων, καθώς και η διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας τους. Το πρόγραμμα επιδιώκει, επίσης, τη μείωση του αριθμού αδέσποτων ζώων στις περιοχές όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας.

Η πρώτη φάση του προγράμματος αποτελεί την αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Στους επόμενους μήνες προβλέπεται η συνέχιση των δράσεων σε περισσότερες δομές ανά την επικράτεια, με στόχο την ενίσχυση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…

Ενδιαφέρουν 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαδίκτυο, Παιδιά και Έφηβοι: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα…