Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2018

Οδηγίες από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στους δήμους για τη λήψη μέτρων πρόληψης της ρύπανσης στις ακτές

Οδηγίες στους δήμους για τη λήψη μέτρων πρόληψης της ρύπανσης στις ακτές απευθύνει το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ανακοίνωσή του, εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου, επισημαίνει ότι το καλοκαίρι οξύνονται τα φαινόμενα ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα και τονίζει ότι εκτός από τα απαραίτητα μέτρα, επιβάλλεται η εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ αρχών, φορέων και πολιτών.

Ειδικότερα ζητείται, μεταξύ άλλων, από τους Δήμους να προβαίνουν στην τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων για τη μη απόρριψη σκουπιδιών στις παραλίες κατά μήκος των ακτών, να τοποθετούν δοχεία απορριμμάτων, να προχωρούν σε τακτική αποκομιδή τους από τους κάδους, να διενεργούν καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων που οδηγούν στην θάλασσα, να ελέγχουν και να συντηρούν τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις υγιεινής στις πολυσύχναστες πλαζ, να κάνουν ελέγχους για ενδεχόμενη παράνομη διάθεση λυμάτων ή αποβλήτων και να ενθαρρύνουν πρωτοβουλίες πολιτών για τη συγκρότηση ομάδων καθαρισμού ακτών και θαλάσσιων χώρων από απορρίμματα.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης της Θεσσαλονίκης, γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε με βάση αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων θαλασσινών νερών, η κολύμβηση επιτρέπεται από την παραλία Περαίας ως την ακτή ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας, στην παραλία Αγγελοχωρίου, στην κοινοτική ακτή Μηχανιώνας, από την κοινοτική πλαζ Επανομής και μέχρι τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και από την ακτή «Μηλιές Σταυρού» έως την κοινοτική ακτή Σταυρού καθώς και σε όλο το μήκος των ακτών ανατολικά (περιοχές Σταυρού, Βρασνών, Ασπροβάλτας) μέχρι τα όρια της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για τις ακτές, οι δήμοι υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα καθαριότητας, να ορίσουν υπεύθυνο για τον τομέα αυτό, να φροντίσουν για τον εξοπλισμό των ακτών με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις υγιεινής και να προβαίνουν σε τοποθέτηση πινακίδων όταν οι ακτές είναι ακατάλληλες γα κολύμπι.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 12:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρθρο του ertnews για την τιμητική εκδήλωση της ΚΕΔΕ στον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη

Δείτε το ρεπορτάζ του ertnews.gr εδώ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ τίμησε τον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη στη ΔΕΘ – Μια εκδήλωση που άγγιξε καρδιές και ανέδειξε το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ., στο περίπτερο της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η ειδική…