11 Νοεμβρίου, 2022

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου προτρέπει τους Δημάρχους να φωταγωγήσουν τα Δημαρχεία ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου προτρέπει με επιστολή του όλους τους δημάρχους της χώρας, να προχωρήσουν στην οργάνωση φωταγώγησης δημαρχείων, επιλεγμένων μνημείων και άλλων δημόσιων κτιρίων με μπλε χρώμα που συμβολίζει το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου, «λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ανάγκη για την εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνεται η φωταγώγηση να γίνει μόνο για μία ώρα, που θα οριστεί ως η «ώρα του Διαβήτη», από τις 20:00 έως τις 21:00».

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει χαρακτηριστεί σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας. Μόνο στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στα 450 εκατομμύρια.

«Ας συνεισφέρουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στο έργο που επιτελεί η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα που δίνουν οι συνάνθρωποί μας με σακχαρώδη διαβήτη» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 12 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Στήριξη στο νέο Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Hellas στη Λήμνο

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό, τη συμπερίληψη και την ισότιμη συμμετοχή…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 11 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στον Άγιο Ευστράτιο

Λ. Κυρίζογλου: «Οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της εθνικής και αυτοδιοικητικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 11 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Με τους Δήμους πρωταγωνιστές η ενεργειακή μετάβαση των τοπικών κοινωνιών

«Η ΚΕΔΕ στηρίζει κάθε καινοτόμο ενεργειακό εγχείρημα που υπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον»…