Άρθρο Localit 15 Οκτωβρίου, 2019

Ο Γ. Σγουρός καλεί τους τέσσερις ανεξαρτητοποιηθέντες περιφερειακούς συμβούλους να παραδώσουν τις έδρες τους

Να παραδώσουν τις έδρες τους  καλεί ο Γ. Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», τους τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν ώστε να μην υπάρξει παραχάραξη της λαϊκής εντολής και ετυμηγορίας των πολιτών της Αττικής.

Παράλληλα καλεί τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, να μην δώσει στους ανεξαρτητοποιηθέντες περιφερειακούς συμβούλους έμμισθες θέσεις ευθύνης, συμβάλλοντας στον εκχυδαϊσμό και εκμαυλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Οι πλειοψηφίες στα Περιφερειακά Συμβούλια δεν «κερδίζονται» με υπόγειες συναλλαγές, τακτικισμούς και μεθοδεύσεις, αλλά με θέσεις αρχών, δημοκρατικό διάλογο, διαβούλευση και προγραμματικές συγκλίσεις» τονίζει σε σχετική του δήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σγουρού αναφέρει τα εξής:
Η για απολύτως προσχηματικούς λόγους ανεξαρτητοποίηση τεσσάρων Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξής μας, έναν μόλις μήνα μετά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τους φόβους που είχαμε εκφράσει σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύει η εφαρμογή αυτής της μορφής της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση με το έκτρωμα του «Κλεισθένη».
Οι εμπνευστές του νόμου μπορούν να αισθάνονται πλέον “υπερήφανοι” για τον απόλυτο εξευτελισμό του θεσμού, που έχει γίνει έρμαιο υπόγειων συναλλαγών, όπως φυσικά και η Κυβέρνηση που δεν έπραξε τίποτε για να σταματήσει το “προμελετημένο έγκλημα” θυσιάζοντας στο βωμό της “κυβερνησιμότητας” βασικές αρχές της δημοκρατίας.
Η Παράταξή μας πάντοτε πορεύθηκε και λειτούργησε με βάση αξιακούς και ηθικούς κώδικες και κανόνες και έτσι θα συνεχίσει, γιατί μόνο έτσι θα ανταποκριθεί στο χρέος και την ευθύνη της έναντι των πολιτών της Αττικής που μας εμπιστεύθηκαν, μακριά από λογικές συναλλαγών και σκοτεινές διαδρομές.
Καλούμε τους Περιφερειακούς Συμβούλους που εκλέχθηκαν με το πρόγραμμα και τη σημαία της Παράταξής μας, να παραδώσουν τις έδρες τους ώστε να μην υπάρξει παραχάραξη της λαϊκής εντολής και ετυμηγορίας των πολιτών της Αττικής.
Εάν δεν το πράξουν, καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, να μην δώσει στους ανεξαρτητοποιηθέντες Περιφερειακούς Συμβούλους έμμισθες θέσεις ευθύνης, συμβάλλοντας στον εκχυδαϊσμό και εκμαυλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι πλειοψηφίες στα Περιφερειακά Συμβούλια δεν «κερδίζονται» με υπόγειες συναλλαγές, τακτικισμούς και μεθοδεύσεις, αλλά με θέσεις αρχών, δημοκρατικό διάλογο, διαβούλευση και προγραμματικές συγκλίσεις.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…