Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2023

Ο Δήμος Μονεμβασίας αναβαθμίζει το δίκτυο μονοπατιών του

Πρόταση για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των υφιστάμενων διαδρομών πεζοπορίας, υπέβαλλε ο Δήμος Μονεμβασίας, στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης, η πρόταση – προϋπολογισμού 789.644,59 ευρώ – προβλέπει παρεμβάσεις αναβάθμισης υφιστάμενου δικτύου μονοπατιών-διαδρομών μήκους 268,7 χιλιομέτρων και στις πέντε Δημοτικές  Ενότητες του Δήμου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τη διατήρηση των χαρακτηριστικών του φυσικού περιβάλλοντος με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις και αφορούν: Γενική μόρφωση επιφάνειας εδάφους,  Προμήθεια πινακίδων σήμανσης κατεύθυνσης μονοπατιού, Προμήθεια και Τοποθέτηση πινακίδων: α) Θέσης β) Εισόδου με χάρτες και πληροφορίες διαδρομών, ενημέρωσης για θέα, Προμήθεια και τοποθέτηση Ξύλινων Περιπτέρων έκτακτης ανάγκης/ανάπαυσης, Προμήθεια και τοποθέτηση αισθητήρων καταγραφής διερχομένων,  Ψηφιακή Σήμανση Δικτύου Μονοπατιών και Δράσεις Διάχυσης-Προβολής-Προώθησης.

Βασικοί και κρίσιμοι στόχοι όπως επισημαίνει ο κ. Τριχείλης είναι, το έργο να αναπτύσσει τον εναλλακτικό τουρισμό, να ενσωματώνει την κοινωνία των πολιτών, αφού η εγκατάσταση της σήμανσης καθώς και οι εργασίες που απαιτούνται θα εκτελεστούν με τη συνδρομή τοπικών κοινωνικών φορέων και τέλος να προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα  οικονομία, αφού η συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τις τοπικές δραστηριότητες της περιοχής θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ελκυστικού τουριστικού πακέτου, το οποίο θα προωθήσει και θα ενισχύσει σημαντικά την επισκεψιμότητα του προορισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…

Μη κατηγοριοποιημένο 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Ρέντη

Το Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη)  στην καρδιά του Αγ. Ι. Ρέντη, φιλοξενεί…