Άρθρο Localit 25 Μαρτίου, 2017

Ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει στην Ώρα της Γης

Σήμερα  Σάββατο 25 Μαρτίου οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, από τις 20.30 έως τις 21.30, για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η «Ώρα της Γης» – κλείνοντας τα δέκα χρόνια – δίνει πάλι φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, στον αγώνα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον. Η ανθρώπινη δραστηριότητα εις βάρος του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την αλόγιστη υπερκατανάλωση των φυσικών πόρων και την κακή χρήση των πηγών ενέργειας έχουν οδηγήσει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή.

Η συμμετοχή των πολιτών, των Δήμων και των κοινοτήτων της Ελλάδας στην «Ώρα της Γης» μπορεί και πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη λήψη μέτρων σε ατομικό ή πολιτικό επίπεδο, για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας, τη στροφή σε βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.

Ο Δήμος Κέρκυρας αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμβάλλει για ένατη συνεχόμενη χρονιά, στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη και καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να κάνουν το ίδιο, σβήνοντας τα φώτα και του δικού τους σπιτιού για μια ώρα, το Σάββατο 25 Μαρτίου  από τις 20.30 έως τις 21.30.
Συσκότιση θα πραγματοποιηθεί  – για μια ώρα – σε κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου το Σάββατο 25 Μαρτίου από  τις 20.30 έως τις 21.30.

Α) στο δημοτικό φωτισμό:

1) της περιοχής που περιλαμβάνεται μεταξύ των:

οδός Καποδιστρίου, οδός Αγ. Σπυριδώνα, Καμπιέλο,
Ψαράδικα, Πόρτα – Ρεμούντα,

2) στην Άνω και Κάτω Πλατεία συμπεριλαμβανομένου
του Λιστόν,

3) στον ανθόκηπο Μποσκέτο

4) τις οδούς Λεωφ. Αλεξάνδρας και Ελευθερίου
Βενιζέλου (παραλιακή Ανεμόμυλου – Γαρίτσας),

Β) στα δημοτικά κτίρια:

1) Δημαρχείο

2) Μαράσλειο Μέγαρο

Γ) το Νέο Φρούριο

Δ) το Παλαιό Φρούριο και τα Ανάκτορα των Αγ. Γεωργίου
και Μιχαήλ (Παλαιά Ανάκτορα) σε συνεργασία με την
Αρχαιολογική Υπηρεσία.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδεύονται σε Cloud και AI Τεχνολογίες εντός του 2025

Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), σε συνεργασία με…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας, Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Μηνυτήρια αναφορά Ν. Φαρμάκη κατά παντός για περιπτώσεις διαφθοράς στο Τμήμα Μεταφορών Αμαλιάδας

«Η διαφάνεια και η εντιμότητα, δεν αποτελούν μόνο προαπαιτούμενο μίας καλής και σύγχρονης διοίκησης. Για…