Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών, με τίτλο η «Ώρα της Γης», που αναλαμβάνει και φέτος ο Οργανισμός WWF συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης. Στο πλαίσιο της δράσης, αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, από τις 20.30 έως τις 21.30 ο Δήμος, θα συσκοτίσει συμβολικά τα φώτα στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Παράλληλα, καλεί τους  πολίτες της Κατερίνης,  να λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα την ίδια ώρα, συμμετέχοντας έτσι συμβολικά, στη διεθνή αυτή δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος. Για αυτό φέτος το μήνυμα για τη συγκεκριμένη ώρα εστιάζει στην αξία του δάσους και στη σημασία προστασίας του!

Η «Ώρα της Γης 2024» είναι μόλις λίγες μέρες μακριά, και θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30. Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Οι βασικοί άξονες του προγραμματισμού για το 2026

Τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες του για το 2026 παρουσιάζει ο Δήμος Νισύρου. Στο…

Ενδιαφέρουν 26 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία και αποκατάσταση ζημιών: Αυτοψίες και αποζημιώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…