Άρθρο Localit 18 Μαρτίου, 2025

Ο Δήμος Αθηναίων και η Greenpeace δίνουν «Ραντεβού στις Βρύσες» για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με διάφορες δράσεις και σε συνεργασία με τη Greenpeace και την Αqualife, ο Δήμος Αθηναίων θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το Σάββατο 22 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 14:00, στην πλατεία Κοραή.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα εγκαίνια της λειτουργίας ενός νέου δημόσιου σημείου ανεφοδιασμού επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών με νερό, από τον δήμαρχο, Χάρη Δούκα, και θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικές και διαδραστικές δράσεις για το κοινό.
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας για την τοποθέτηση περισσότερων δημόσιων βρυσών στην Αθήνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους και επισκέπτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο καθαρό και πόσιμο νερό. Εντάσσεται στην εκστρατεία «Ραντεβού στις Βρύσες», που προωθεί τη βιώσιμη διαχείριση του νερού, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για πλαστικά μιας χρήσης.
Πρόκειται για έναν νέο σταθμό ανεφοδιασμού νερού στην πλατεία Κοραή προσβάσιμο για όλους. Διαθέτει σύστημα γεμίσματος μπουκαλιών με πίδακα, ποτίστρα για τα ζώα και πληροί προδιαγραφές ΑμεΑ.
Αναλυτικά οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν:
– Live Graffiti Act από τον Soteur (10:00 – 13:00)
Ο καλλιτέχνης Soteur (Σωτήρης Φωκεάς) θα δημιουργήσει ένα έργο σε ζωντανή δράση, εμπνευσμένο από το νερό και την κλιματική κρίση, μετατρέποντας τον δημόσιο χώρο σε έναν καμβά ευαισθητοποίησης.
– Street Performance από την ομάδα Collectif Masi (11:00 – 13:00)
Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που αποκαλύπτει τη σύνδεση του νερού με το σώμα στον δημόσιο χώρο.
– Δημιουργικό Παιδικό Παζλ/«Το Παζλ του Νερού: Κάθε Κομμάτι Μετράει!»
Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο συλλογικό έργο τέχνης, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο παζλ γεμάτο μηνύματα για το νερό και το περιβάλλον. Με τη συμβολή της Ναταλίας Φασφάλη, αυτή η δράση ενισχύει τη φαντασία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών συμμετεχόντων.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9,84, που θα καλύψει μουσικά την εκδήλωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων: Επέκταση σε Ορεστιάδα, Σουφλί, Γρεβενά, Παιονία, Ιστιαία-Αιδηψό και Αίγινα

Την επέκταση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων σε έξι νέους δήμους της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο…

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Οικογένεια, Παιδεία και Αθλητισμός» στο επίκεντρο εκδήλωσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων στη Ναύπακτο

Ο Δήμος Ναυπακτίας, το Τμήμα Ναυπάκτου AHEPA Lepanto 1571 και το Ινστιτούτο P.A.D.A. – Αντιναρκωτική…

Ενδιαφέρουν 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τοπικά Δίκτυα Πρόληψης στους Δήμους της Βοιωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βοιωτία μια νέα πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας…