Άρθρο Localit 28 Αυγούστου, 2023

Νέο δίκτυο αγωγών ύδρευσης μήκους 41 χλμ στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ένα μεγάλο έργο της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, η αντικατάσταση τμημάτων αγωγών και επέκταση δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου, με προϋπολογισμό 2.250.967 ευρώ, δημοπρατήθηκε, έχει ανάδοχο και οδεύει προς συμβασιοποίηση.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, πρόκειται για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν ένα νέο δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 41 χιλιομέτρων περίπου που θα αντικαταστήσει πεπαλαιωμένους αγωγούς και αγωγούς αμιάντου, περιλαμβάνοντας συντήρηση δεξαμενών – υδατόπυργων όπου απαιτείται, καθώς επίσης φρεάτια και άλλα συνοδευτικά έργα.

Το εν λόγω έργο που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των δημοτών, προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε και υποβλήθηκε χάρη στις υπερπροσπάθειες της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, παρά την υποστελέχωση και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει, όπως τονίζεται.

«Η παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης, οι φθορές, οι βλάβες που συχνά εμφανίζονται, αποτελούν αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου νερού σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου μας. Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, μελέτησε έγκαιρα και υπέβαλε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρόταση χρηματοδότησης του έργου αντικατάστασης των παλαιών αυτών αγωγών, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 2,2 εκ ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε, έχει πλέον ανάδοχο και προσεχώς θα υπογράψουμε τη σύμβαση για να ξεκινήσουν τα έργα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος.

«Το συγκεκριμένο έργο έχει τεράστια σημασία για χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς θα διασφαλίσει ποιοτικό νερό χωρίς ρυπογόνες και επιβλαβείς για την υγεία ουσίες που προέρχονται από την παλαιότητα των αγωγών αμιάντου. Παράλληλα, το νέο δίκτυο θα περιορίσει τις απώλειες νερού εξαιτίας συχνών βλαβών των παλαιών αγωγών. Έτσι θα έχουμε καλύτερη ροή του νερού αλλά και ομαλότερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας ,Νίκος Μαρούντας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Εγκρίθηκε από το ΔΣ το πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής για το 2025

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το ετήσιο πρόγραμμα…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σύρου- Ερμούπολης: Προσοχή, προσπάθεια εξαπάτησης συμπολιτών και προμηθευτών του δήμου

Ο δήμος Σύρου Ερμούπολης εφιστά την προσοχή καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν διαπιστωθεί προσπάθειες εξαπάτησης…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η πρόσκληση/προκήρυξη 1Γ/2025 για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

Αιτήσεις συμμετοχής από Τρίτη 29 Απριλίου έως Τετάρτη 14 Μαΐου Εκδόθηκε η 1Γ/2025 πρόσκληση/προκήρυξη του…