Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2020

Νέες υποδομές προσβασιμότητας σε παραλίες της Θάσου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», εντάσσεται η Πράξη «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προσβασιμότητας σε τουριστικές παραλίες του Δήμου Θάσου», με υπ. αριθμ. 2157/448/Α3/15-04-2020 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ.

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός της Πράξης η οποία αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία τεσσάρων ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων παραλιών στο Δήμο Θάσου, (Λιμανάκι Λιμένα Θάσου, Σκάλας Ποταμιάς, Σκάλας Πρίνου και Τρυπητής Λιμεναρίων), ανέρχεται σε  236.955,73€.

Περιλαμβάνει: μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα, διάδρομο παράλιας για ΑΜΕΑ, μη μόνιμα συναρμολογούμενα αποδυτήρια για ΑΜΕΑ, χημική τουαλέτα για ΑΜΕΑ, χώρους σκίασης, χώρους στάθμευσης για ΑΜΕΑ, σήμανση. Ειδικότερα για την παραλία της Σκάλας Ποταμιάς, η προμήθεια περιλαμβάνει σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης:

«Πρόκειται για δράση που σχεδιάστηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από την παρούσα διοίκηση του Δήμου 

Θεωρούμε ότι είναι μία δράση που οδηγεί στην δημιουργία, για πρώτη φορά, υποδομών προσβασιμότητας στο νησί της Θάσου που θα το καταστήσουν φιλικό προς άτομα με αναπηρία, είτε κατοίκους του νησιού, είτε επισκέπτες».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Τετάρτη, 23 Ιουλίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025 και ώρα 12.00 το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στα γραφεία…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 14 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην Κόνιτσα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στην Κόνιτσα, προσκεκλημένος του Δημάρχου Κονίτσης Ανδρέα Παπασπύρου, στην τοπική εορτή του Αγίου Παϊσίου του…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 10 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο επίκεντρο των εξελίξεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: «Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων είναι ένα πρώτο ολιστικό βήμα – Αναμένουμε την…