Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2024

Ναύπλιο: Κυρίες μιας άλλης εποχής συναντούν τα ντόμινο και τον Αρλεκίνο

Στο Ναύπλιο, δύο ξεχωριστά δρώμενα, εμπνευσμένα από την μακρόχρονη ιστορία του, τα οποία μεταφέρουν νοερά τους θεατές στην εποχή του 17ου αιώνα,  θα πραγματοποιηθούν στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο 16&17 Μαρτίου.

Διοργανωτής τους είναι ο Δήμος Ναυπλιέων, ενώ την επιμέλεια και το συντονισμό έχει αναλάβει η Τίνα Γκιόλα.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, όσοι βρεθούν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων ή στην πλατεία Συντάγματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αυτοσχέδια περιπατητική παράσταση με πρωταγωνιστές τα ντόμινο και τον Αρλεκίνο.

Την Κυριακή στις 11:00 το πρωί όσοι βρεθούν στην οδό Σταϊκοπούλου, στην πλατεία Συντάγματος ή στην παραλία του Ναυπλίου, θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, στην εποχή της Βενετοκρατίας, μέσω μιας φανταστικής χρονομηχανής.

 Το δρώμενο της Κυριακής

Ο χωροχρόνος έφερε τις κυρίες του 17ου αιώνα σ αυτή την πόλη. Δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, τον κόσμο, τον περιβάλλοντα χώρο, γι’ αυτό και αναζητούν κάποια στοιχεία τα οποία θα τις βοηθήσουν να κατανοήσουν το λόγο της παρουσίας τους σ’ αυτή. Η περιπλάνηση αρχίζει. Οι προπομποί, στρατιώτες της εποχής, ανακαλύπτουν τα στοιχεία τα οποία και τις βοηθούν να καταλάβουν το που βρίσκονται. Το πρώτο στοιχείο που τους τραβά την προσοχή στον περίπατο τους είναι η κρήνη επί της οδού Σταϊκοπούλου. Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία της πόλης αναγνωρίζουν το μεγάλο τζαμί, το οποίο αν και ήταν μουσουλμανικό τέμενος και στην εποχή τους ήταν εκεί μεγαλοπρεπές και όμορφο. Ο χρόνος τους τελειώνει με την αναγνώριση του δικού τους αρσενάλε-οπλοστασίου-μουσείου. Νιώθουν οικεία. Θέλουν να μείνουν, όμως, κάτι τις τραβάει προς τη θάλασσα, κατευθύνονται προς τα εκεί και ξαφνικά αντικρύζουν το Μπούρτζι. Η χαρά τους είναι ανείπωτη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή στη χώρα με πτώση θερμοκρασίας και πρόσκαιρες πυκνές χιονοπτώσεις

Σε εξέλιξη είναι η ψυχρή εισβολή στη χώρα στη χώρα που έκανε την εμφάνισή της…

Ενδιαφέρουν 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα στοιχεία για τη δραστηριότητα του ηφαιστείου στη Σαντορίνη

Τα πρώτα ευρήματα του ΑΠΘ με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων ραντάρ COSMO-SkyMed σε συνεργασία με…

Ενδιαφέρουν 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων 2025 – Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και φέτος την Άνοιξη, με ένα μεγάλο φεστιβάλ, για έναν ολόκληρο…