Άρθρο Localit 22 Απριλίου, 2024

Ν. Ταχιάος: “Η διέλευση της Εγνατίας Οδού είναι απολύτως ασφαλής και απρόσκοπτη”

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η σήραγγα της Εγνατίας στο Μαλακάσι είναι ασφαλής και δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος παρείχε ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος μετά την επιθεώρηση του έργου  και τη σύσκεψη που ακολούθησε στην περιφέρεια Ηπείρου.

“Η διέλευση της Εγνατίας Οδού είναι απολύτως ασφαλής και απρόσκοπτη” δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών  και πρόσθεσε:

“Μετά την εσφαλμένη εντύπωση που δημιουργήθηκε προ ημερών αναφορικά με υποτιθέμενα προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζει η σήραγγα «Μαλακάσι Α», δουλεύουμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να τους εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας.”

Όπως τόνισε ο κ. Ταχιάος “η αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες σε αυτήν ολοκληρώθηκε και πέραν προβλημάτων αποφλοίωσης που οφείλονται στην παλαιότητα και τις καιρικές συνθήκες, δεν διαπιστώθηκε κανένα άλλο πρόβλημα».

Όπως ανέφερε μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, η σήραγγα θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και η  κυκλοφορία στο τμήμα αυτό θα συνεχίσει να διεξάγεται από παράκαμψη, μέσω αμφιδρόμησης του Νότιου κλάδου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης.

Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ –ΕGIS, όλες οι σήραγγες της θα ελεγχθούν και θα ακολουθήσει, όπου απαιτείται, η βαριά συντήρηση της οδού, όπως άλλωστε προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης. Επιπλέον, τότε θα αρχίσει η κατασκευή για συμπληρωματικά έργα όπως το τμήμα του δρόμου «Χαλάστρα – Εύζωνοι» και η συζήτηση για τη σύνδεση του ημικόμβου που θα καλύψει την περιοχή του Περάματος. Και ας μην ξεχνάμε και τον οδικό άξονα «Ιωάννινα – Κακαβιά» ο οποίος αναμένεται να συμβασιοποιηθεί εντός του έτους και αποτελεί προτεραιότητα.”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Σταθερά αντίθετη η δημοτική αρχή με την επίγεια διέλευση του τρένου προς το λιμάνι

Την κάθετη αντίθεσή της καταθέτει η δημοτική αρχή της Πάτρας στο ενδεχόμενο επίγειας διέλευσης του…

Ενδιαφέρουν 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η ΚΟΛΑΣΗ;»

Εκδήλωση με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες: Παράδεισος ή Κόλαση», φιλοξενεί το το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μετά από παρέμβαση του δήμου Τυρνάβου για πρώτη φορά παιδίατρος στην πόλη του Αμπελώνα

Μετά παρέμβαση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής…