Άρθρο Localit 08 Αυγούστου, 2022

Μουσείο Σταφίδας και Πολυχώρος Εκθέσεων-Εκδηλώσεων στην παραλία Αιγίου

Στην παραχώρηση του ακινήτου στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού Σταθμού του ΟΣΕ στην παραλία Αιγίου, προχωρά μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής της Επιτροπής, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς τον Δήμο Αιγιαλείας, για τα επόμενα 30 χρόνια.

Στόχος της παραχώρησης είναι, η δυνατότητα εκ μέρους του Δήμου, εντός της προσεχούς πενταετίας, υποβολής πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω ευρωπαϊκών πόρων, ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε Μουσείο Σταφίδας και παράλληλα σε Πολυχώρο Εκδηλώσεων και Εκθέσεων.

Η είδηση για την παραχώρηση, η οποία θα αλλάξει άρδην την εικόνα ενός σημείου που παραμένει σε εγκατάλειψη εδώ και πολλά χρόνια,  ήρθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας  Δημήτρη Καλογερόπουλου, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, των αντιδημάρχων Αιγιαλείας  Νίκου Καραΐσκου και Βασίλη Χριστόπουλου, του διευθυντή του Γραφείου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Γιάννη Μάκκα και του συνεργάτη του Νεκτάριου Φαρμάκη,  Χρήστου Μητρογιώργου.

Το ακίνητο είναι εμβαδού περίπου 1.500 τ.μ. και μετά την ολοκλήρωση του έργου, εκτός από το Μουσείο Σταφίδας, θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων εκθέσεις προϊόντων από ντόπιες επιχειρήσεις, διοργανώσεις με ευρύ καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, εκθέσεις έργων τέχνης κ.α.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δ. Καλογερόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την εν λόγω εξέλιξη, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του  προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άριστη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο θα αποτελέσει πραγματικό στολίδι για την παραλιακή ζώνη της πόλης του Αιγίου, με την ανάλογη διαμόρφωση και του εξωτερικού του χώρου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…