Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2023

Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών στον Δήμο Παλλήνης για βοήθεια σε περίπτωση κακοκαιρίας

Ένα Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών δημιουργεί το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης. Σκοπός του η έγκαιρη προετοιμασία και η παροχή άμεσης βοήθειας σε όποιους δημότες τη χρειάζονται σε περίπτωση εκδήλωσης χιονοπτώσεων και παγετού.

Αυτό το Μητρώο θα περιλαμβάνει άτομα των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, όπως νεφροπαθείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης, καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο στάδιο της χημειοθεραπείας, υπερήλικες και μοναχικά άτομα άνω των 80 ετών, παραπληγικούς, τετραπληγικούς, εγκεφαλικής παράλυσης κ.ά.

Έτσι ο Δήμος θα έχει μια γνώση πού υπάρχει ανάγκη και πού πρέπει να σπεύσει προς βοήθεια ή προς εξυπηρέτηση, σε περίπτωση που κλείσουν οι δρόμοι και παράλληλα να διευκολυνθεί και η συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου για τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων.

Οι κάτοικοι που τους αφορά το συγκεκριμένο Μητρώο, θα πρέπει από τις 27/12 να αιτηθούν για να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να προσκομίσουν τις σχετικές βεβαιώσεις, είτε δια παρουσίας στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου είτε ηλεκτρονικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…