Άρθρο Localit 07 Μαρτίου, 2023

Με πράσινο χρώμα το Δημαρχείο Ιλίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με το πράσινο χρώμα της ελπίδας φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Ιλίου, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, ως υπόμνηση για την ανάγκη στήριξης σε παιδιά – θύματα κάθε είδους εκφοβισμού. Την ημέρα αυτή, εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να αλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες, ώστε να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία.

Το θέμα της βίας και οι τρόποι αντιμετώπισής της βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο του 4ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Ιλίου, όπου μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης τόνισαν ότι ο σχολικός εκφοβισμός κλιμακώνεται πλέον επικίνδυνα και κατέθεσαν μια σειρά από εποικοδομητικές προτάσεις.

«Η σχολική βία, σε όλες τις μορφές της, αποτελεί ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων στην εκπαίδευση, τη σωματική και ψυχική υγεία και την ευημερία τους. Συναισθήματα όπως φόβος, άγχος και ανασφάλεια είναι απολύτως ασυμβίβαστα με τους χώρους της εκπαίδευσης και του σχολείου. Σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα πρέπει να υπενθυμίζουμε στα παιδιά – θύματα σχολικού εκφοβισμού ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά έχουν τη στήριξη όλων μας. Τη δικαιούνται, τη χρειάζονται και θα τους την προσφέρουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επετειακές εκδηλώσεις για τα 455 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 455η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου με ένα πολυήμερο πρόγραμμα…

Ενδιαφέρουν 22 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θηβαίων: Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια

Ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει ένα πενθήμερο δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, με αφορμή…

Ενδιαφέρουν 21 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή βασικών ειδών σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δράμας

Ο Δήμος Δράμας πραγματοποιεί διανομή βασικών ειδών σε 459 οικογένειες- δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο…