Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2021

Με νέο ΠΔ για το κτήμα Καμπά στην τελική ευθεία το Cambas Project

Εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η Πολεοδομική Μελέτη της  Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης.

Η ρύθμιση αφορά σε μελέτη πολεοδόμησης, σε συνέχεια του Προεδρικού Διατάγματος  19/10/11, ΦΕΚ 288/ΑΑΠ, με το οποίο είχε εγκριθεί η  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και χαρακτηρίστηκαν και οριοθετήθηκαν ως «ΠΟΑΠΔ Τριτογενούς Τομέα» εδαφικές εκτάσεις του πρώην κτήματος Καμπά.

Με το δεύτεροι Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο και ο πολεοδομικός κανονισμός της Π.Ο.Α.Π.Δ και επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων που διατρέχουν και γειτνιάζουν με την περιοχή. Οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου οργανώνονται σε 3 Ζώνες:

1η Ζώνη: Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων,

2η Ζώνη: Προστασίας  του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά και

3η Ζώνη: Προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου. Επίσης, καθορίζονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι – οικολογικοί αμπελώνες καθώς και  χώρος εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού.

Με την έκδοση του ΠΔ το Cambas Project βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, καθώς μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση οικοδομικών αδειών για να ξεκινήσει το έργο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ν. Ταγαράς δήλωσε ότι με το ΠΔ το έργο μπορεί να ξεκινήσει και ότι η  εν λόγω επένδυση είναι υπερτοπικού χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας υπεραξία στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής…

Με μια ματιά 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραδόθηκαν και τα πέντε πιστοποιημένα πάρκα σκύλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το πρωί στους φιλόζωους και τους τετράποδους φίλους τους το πέμπτο και τελευταίο, για…

Με μια ματιά 19 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Μαραθώνα εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Ψηφιακού Μετασχηματισμού”

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό του θα προχωρήσει ο δήμος Μαραθώνα. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το…