Άρθρο Localit 12 Δεκεμβρίου, 2017

Με 11,6 εκατ. ευρώ ενισχύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας,για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο

Με 11,6 εκατ. ευρώ ενισχύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν το Νομό Λάρισας, στις 16 Ιουλίου 2017.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για την αποκατάσταση του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου των Δήμων Τεμπών, Αγιάς  και Φαρσάλων, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές εξαιτίας των βροχοπτώσεων.
Για την χρηματοδότηση των έργων από εθνικούς πόρους ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών και  κινητοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Δεσμεύσαμε τους απαραίτητους εθνικούς πόρους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο πριν από το ξεκίνημα των εργασιών της  νέας αγροτικής περιόδου και συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές για να υλοποιηθούν έγκαιρα όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να επανέλθει γρήγορα η κανονικότητά στις πληγείσες περιοχές».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3: Επικουρικός ο ρόλος των Δήμων στις δασικές πυρκαγιές – Κρίσιμη η πρόληψη και η σαφής κατανομή αρμοδιοτήτων

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου μίλησε στην ΕΡΤ3, με αφορμή…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…