Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2023

Κοινό πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση των ιστορικών κτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου Κύπρου και της Λότζια – Δημαρχείου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε  στο Ηράκλειο η 4η Τεχνική συνάντηση του έργου «Αναβαθμίζω». Το έργο προβλέπει  στην ενεργειακή αναβάθμιση των ιστορικών κτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λότζια – Δημαρχείου Ηρακλείου. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» και έχει ως στόχο τη μετατροπή των δύο εμβληματικών κτηρίων της Λευκωσίας και του Ηρακλείου σε επιδεικτικά κτήρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης και παράλληλα τη διάδοση τεχνολογιών, πρακτικών και αντιλήψεων αειφορικής ενέργειας στην κοινωνία. Η ολοκλήρωση του έργου έχει οριστεί για την 31η Οκτωβρίου 2023.

Οι εταίροι είναι από την Κύπρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύριος Δικαιούχος), το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών – Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων – Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την Ελλάδα ο Δήμος Ηρακλείου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Στην 4η τεχνική συνάντηση, ο κάθε εταίρος χωριστά παρουσίασε τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 23 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε ο 1ος χρόνος εφαρμογής του έργου RenoInGR

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμμετέχει στο έργο RenoInGR, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο…