Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2024

Κοινή στρατηγική Δήμων Βέροιας & Νάουσας για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού

Η τουριστική στρατηγική των δήμων Βέροιας και Νάουσας για την δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) και η υλοποίηση κοινών δράσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του αντιδημάρχου Τουρισμού Βέροιας  Λάζαρου Ασλανίδη, στον δήμαρχο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας,  Νίκο Κουτσογιάννη, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου, στο δημαρχείο.

Τον κ. Ασλανίδη συνόδευε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Βέροιας σε θέματα τουρισμού  Γιάννης Βαλαχής, ενώ παρόντες ήταν το στέλεχος της Αναπτυξιακής Ημαθίας  Θανάσης Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος, οι  αντιδήμαρχοι οικονομικών  και Τουρισμού του Δήμου Νάουσας,   Θεόδωρος Δολδούρης, και  Κυριακή  Χατζηιωαννίδου, και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νάουσας,  Γιάννης Ταούλας.

Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νάουσας, ο Λ.  Ασλανίδης στην τοποθέτηση του δήλωσε πως στόχος των δυο Δήμων θα πρέπει να είναι η ανάδειξη ενός κοινού προϊόντος.

«Το βασικό κομμάτι είναι το αρχαιολογικό, δηλαδή η ανάδειξη της Βεργίνας μαζί με την Μίεζα, η γαστρονομία και η τοπική ντοπιολαλιά. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του δρώμενου Γενίτσαροι και Μπούλες  μερίδιο αγοράς παίρνει και η Βέροια.  Είναι πολύ σοβαρή η συνεργασία με την Αναπτυξιακή για την δημιουργία του D.M.O., έτσι ώστε να προωθήσουμε με τον σωστό τρόπο το τουριστικό μας προϊόν. Αυτές είναι οι δικές μας σκέψεις και το δικό μας όραμα, πηγαίνουμε μαζί δίπλα δίπλα η Βέροια και η Νάουσα», δήλωσε.

«Αναγκαιότητα οι συνεργασίες»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας τόνισε πως το μείζον ζήτημα είναι να υπάρξει πρώτα η συνειδητοποίηση της πλήρους αναγκαιότητας  για συνεργασίες.

«Με βάση τα δεδομένα, την απεικόνιση που έχουμε  και τα 300 χιλιάδες εισιτήρια που κόπηκαν στο νέο μουσείο των Αιγών, ο αντίκτυπος της μεγάλης αυτής επισκεψιμότητας είναι πάρα πολύ μικρός καθώς δεν  υπάρχουν ακόμη ανεπτυγμένοι προορισμοί. Είμαστε σε μια δυναμική διαδικασία, τώρα δομούμε το σήμερα και το αύριο. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε σε επίπεδο, στρατηγικής από κοινού, δρομολογώντας άμεσα την δημιουργία του D.M.O. και του μοντέλου λειτουργίας του. Το δεύτερο κομμάτι είναι η συνδιαλλαγή για την δημιουργία ενός κοινού πακέτου τουριστικών δράσεων και στους δυο δήμους με ένα χαρακτήρα διαμονής. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αρχαίας Μακεδονίας. Έχουμε τη Βεργίνα με το τελευταίο επίτευγμα της Αγγελικής Κοτταρίδη, την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου, ενώ  εμείς έχουμε την συνύπαρξη του Μέγα Αλεξάνδρου με τον Αριστοτέλη στο πρώτο πανεπιστήμιο της οικουμένης. Στην προηγούμενη μας θητεία είχαμε ξεκινήσει τον Αριστοτέλειο δρόμο αντοχής, ο οποίος είναι ημιμαραθώνιος και  αφορά  τη Νάουσα. Πρόταση μου είναι η δημιουργία ενός μαραθωνίου από την  Βεργίνα  μέχρι την Σχολή Αριστοτέλη. Με αυτόν τον τρόπο ενώνουμε Αριστοτέλη και Μέγα  Αλέξανδρο με Βεργίνα και Φίλιππο και δημιουργούμε ένα event  το οποίο σε μερικά χρόνια θα είναι μέσα στο καλεντάρι των εκδηλώσεων της ομοσπονδίας», κατέληξε ο δήμαρχος Νάουσας.

«Η λογική είναι ο D.M.O. να μπορεί να χαράσσει αυτήν την στρατηγική, να επιβλέπει και να ορίζει την υλοποίηση  της χωρίς να αφαιρεί την δυνατότητα του καθενός από τα δυο μέρη να κάνει επιμέρους πράγματα αρκεί όλα αυτά να είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, βάζουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε βήματα μέσα σε μια κοινή κατεύθυνση», τόνισε, από την πλευρά του ο Θ. Καραγιάννης, στέλεχος της Αναπτυξιακής Ημαθίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Από σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 20-12-2024) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην περιοχή…

Ενδιαφέρουν 20 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιστρέφει τις πινακίδες από σήμερα η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική…

Ενδιαφέρουν 19 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρότυπο Παρατηρητήριο από την ΠΕΔ Πελοποννήσου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το έργο του Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, και το οποίο παρακολουθεί…