Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2023

Κίτρινους “σηματοδότες” τοποθετεί γύρω από τους κάδους απορριμμάτων ο δήμος Αθηναίων

Τέλος στην άναρχη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας και στις επιπτώσεις στη λειτουργία της πόλης, επιχειρεί να βάλει ο δήμος Αθηναίων, με την οριοθέτηση του χώρου που καταλαμβάνουν, σταδιακά, σε χιλιάδες σημεία της πρωτεύουσας.

Μετά την εγκατάσταση -τους τελευταίους μήνες- νέων πλαστικών και σιδερένιων κάδων στο κέντρο και τις γειτονιές, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, προχωρά πλέον στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων με κίτρινη σηματοδότηση, σε περισσότερα από 4.000 σημεία της Αθήνας. Τα ειδικά αυτά πλαίσια, κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο και πλαστικό, τοποθετούνται περιμετρικά των κάδων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριοθέτησή τους. Με αυτά, ο κάδος παραμένει σε σταθερή θέση και στη σωστή απόσταση από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί από σημείο σε σημείο, δημιουργώντας αυθαίρετες θέσεις πάρκινγκ και εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών.

Ταυτόχρονα, με την οριοθέτηση των κάδων βελτιώνεται και η διαδικασία της αποκομιδής από τα συνεργεία του δήμου, καθώς καθίσταται ευκολότερη, γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Συνεχίζουμε, με μικρές και έξυπνες παρεμβάσεις, να κάνουμε τις γειτονιές περισσότερο φιλικές και την καθημερινότητά μας πιο εύκολη».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Νίκος Αβραμίδης, ανέφερε: «Οριοθετούμε περισσότερα από 4.000 σημεία με κάδους, στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Με τέτοιες παρεμβάσεις κάνουμε την αποκομιδή στην πόλη ταχύτερη και τη δουλειά των εργαζομένων μας πιο αποτελεσματική».

Αυτήν την περίοδο, τα συνεργεία του δήμου τοποθετούν τα ειδικά υλικά σε κάδους της 2ης δημοτικής κοινότητας, ενώ στην 3η δημοτική κοινότητα έχουν ήδη τοποθετηθεί στους παρακάτω κεντρικούς δρόμους: Τριών Ιεραρχών- Κοίλης, Ηούς, Θεσσαλονίκης (Άνω και κάτω), Νηλέως, Περιφερειακός Φιλοπάππου, Δημοφώντος, Ηλία Πουλόπουλου, Κειριάδων, Πανδώρου, Αλκμήνης και Περσέως.

Σημειώνεται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαθέτουν κίτρινες ανακλαστικές επιφάνειες, ούτως ώστε να είναι ορατά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Οι βασικοί άξονες του προγραμματισμού για το 2026

Τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες του για το 2026 παρουσιάζει ο Δήμος Νισύρου. Στο…

Ενδιαφέρουν 26 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία και αποκατάσταση ζημιών: Αυτοψίες και αποζημιώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…