Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2020

Κινητοποιήσεις φορέων του Βορείου Αιγαίου για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το μεταναστευτικό

Σειρά κινητοποιήσεων από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου συναποφάσισαν αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων του Βορείου Αιγαίου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη (είτε συμμετείχαν σε αυτήν μέσω τηλεδιάσκεψης) με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Θέμα της συνάντησης «η έκφραση της αντίδρασης στην αδράνεια και στις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα».

   Μετά από πολύωρη διαβούλευση αποφασίστηκαν τα εξής:

   – Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου που θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμανιών όλης της Περιφέρειας

   – Κινητοποιήσεις στην Αθήνα

   – Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη

   – Υποβολή με την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η  σύσκεψη πραγματοποιήθηκε «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία και αδιαφορία της κυβέρνησης αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την μεταναστευτική κρίση». Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες διαμαρτυρόμενοι δεν παρέστησαν στην κοπή της πίτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 17 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Κατηγορηματικό “ΟΧΙ” στη μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο – Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ

Λ. Κυρίζογλου: «Τα ζητήματα των Πολεοδομιών αποτελούν εξόχως τοπικές υποθέσεις».   Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ παρουσιάζει το βιβλίο «Η Μεταρρυθμιστική Τεχνική μέσα από την Ιστορική Εξέλιξη των Διοικητικών Μεταρρυθμίσεων»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, παρουσιάζει την Τετάρτη 17…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα με θέμα : «Κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων και Περιφερειών του έτους 2026» με τη συνεργασία ΕΕΤΑΑ-ΥΠΕΣ-ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ

H  Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών την…