Άρθρο Localit 29 Ιανουαρίου, 2013

Κερκίνη: Ο … γέρο κορμοράνος διδάσκει για την προστασία της λίμνης

poster water FootpΣτο πλαίσιο της Ημέρας Υδροβιοτόπων 2013, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό να ευαισθητοποίηση τους συμμετέχοντες για την προστασία της λίμνης Κερκίνης.

Μέσα από τις αναμνήσεις του γέροντα κορμοράνου θ΄ αναλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούν οι άνθρωποι για την προστασία της λίμνης, την σημασία της ύπαρξη της για το περιβάλλον και την υποχρέωση τους να την προστατεύσουν έχοντας την πάντα  καθαρή και με πολύ νερό .

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν στις κατασκευές της Ramsar που δημιούργησε για την ημέρα με θέμα «Αποτύπωμα του νερού» και με το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα τους ζητηθεί να στείλουν μια κάρτα της Ramsar http://community.ramsar.org/index.php   σε όποιον επίσημο φορέα επιθυμούν, γράφοντας την δική τους πρόταση προστασίας και την υποχρέωση του κράτους για την δημιουργία πολιτικών για την διάσωση της. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2-3 Φεβρουαρίου.

Την ευθύνη του προγράμματος έχει ο Όμιλος Σερρών για UNESCO η ΠΡΑΞΙΣ η Εθελοντές 2011,το Club Νέων της UNESCO Σερρών
Υποστηρικτές του  είναι οι  εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Ευαγγελία Iωαννίδου  ,Τατιάνα Αγγελίδου, Ελενη Πισώκα Κατερίνα Ανθουλάκη, Ανδρομάχη Τσουγκάρη με τους νέους του Club Νέων για  Unesco, Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά, Παρμενίον Πατιά και του Ευρωπαίους εθελοντές Laura Lang  Marion Tillier Umit Gonen. NereaPueyoSanchez, Αndre Castro Martinez, Mentoring Coaching η  Μαρία Εμμανουηλίδου, με υποστηρικτή τον  κ Κ Βαβαλέκα.

Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/www.aposerres.gr,   www.rodonfm.net

 Οι δράσεις  έχουν  την αιγίδα της, Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO και εντάσσονται στη  «Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020» και στη «Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εκδήλωση για την εξέλιξη του «Βρώσιμου Δάσους»

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στην ανάδειξη του «Βρώσιμου Δάσους» της Νεάπολης μέσα από ειδική εκδήλωση…

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…