Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2023

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ΑμεΑ θα λειτουργήσει στα Χανιά

Την δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας από το φθινόπωρο Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης και Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, ανακοίνωσε σήμερα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη.

«Μετά από πολλές προσπάθειες στον τομέα της οργάνωσης και της εύρεσης κατάλληλου χώρου, ανακοινώνουμε σήμερα την λειτουργία της δομής», επεσήμανε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η κ. Ζερβουδάκη.

Στο Κέντρο θα φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Στέλιος Βαλυράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη η οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια για στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους μέσα από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

«Με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και ψυχαγωγίας στοχεύουμε οι ωφελούμενοι να συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δομή, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Κατερίνα Κουναλάκη, θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών άνω των 12 ετών μέσω του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που αφορά στην προώθηση και υποστήριξη ατόμων με αναπηρία, ενώ το κέντρο θα λειτουργεί με όλο το κατάλληλο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 05 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπεγράφη η ΚΥΑ για το Πρόγραμμα «Απόλλων» – Ακολουθεί η ένταξη των ΟΤΑ

Στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ- ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/146871/3297 ΦΕΚ 7196/Β/31-12-2025) για την έναρξη του Προγράμματος…

Ενδιαφέρουν 05 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: «Εύχομαι το 2026 η Αυτοδιοίκηση να ανακτήσει τον πραγματικό της ρόλο»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου ανέδειξε τον ρόλο…

Ενδιαφέρουν 29 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Το 2026 χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης Κεντρικού Κράτους & Αυτοδιοίκησης

Το 2026 σηματοδοτεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης συνεργασίας…