Άρθρο Localit 03 Ιανουαρίου, 2012

ΚΕΔΕ: Επτά λιμενικά ταμεία μεταβιβάζονται σε δήμους

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2011 στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μεταξύ του υφυπουργού Α. Γεωργιάδη, του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη, παρουσία δημάρχων και του γενικού γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής Θ. Πάλλη, αποφασίστηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου μεταφέρεται σε επτά δήμους της χώρας, που πληρούν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις,  η διοίκηση των λιμενικών ταμείων. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου των επτά δημάρχων προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα οι Φορείς Διαχείρισης Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Οι δήμοι που αναλαμβάνουν ως φορείς διαχείρισης των λιμένων είναι Θάσου, Σάμου, Χίου, Κορίνθου, Σικυώνα (Κιάτου), Πύλου και Αμφιλοχίας.

Η αποδοχή εκ μέρους του υπουργείου Ανάπτυξης των δύο γνωμοδοτήσεων – οι οποίες εκκρεμούσαν από το 2005 και το 2007 αντίστοιχα –  έγινε σε εναρμόνιση και εφαρμογή όσων σχετικά προβλέπονται στον νόμο του Καλλικράτη.

Οι σχετικές λεπτομέρειες για τον τρόπο μεταβίβασης της περιουσία των λιμενικών ταμείων καθώς και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από τα υφιστάμενα λιμενικά ταμεία προς τους νέους οργανισμούς- δημοτικά λιμενικά ταμεία θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στη χώρα λειτουργούν 37 λιμενικά ταμεία και 35 δημοτικά, ενώ εκκρεμούν ακόμη 31 αιτήσεις μεταβίβασης λιμενικών ταμείων σε δήμους.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κλιματική Κρίση 12 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ενεργή Μάχη»- Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε διαβούλευση

Αλλαγές σε πρόληψη, συντονισμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα- Έμφαση στην πρόληψη και στον ρόλο της Τοπικής…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…