Άρθρο Localit 14 Μαρτίου, 2023

Κανονική εκλογική αποζημίωση και όχι “χαρτζιλίκι” απαιτεί η ΠΟΕ- ΟΤΑ

H ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών ζητά, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, να καθοριστεί η εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων. Τονίζει ότι η αποζημίωση πρέπει να είναι κανονικό εκλογικό επίδομα και όχι « χαρτζιλίκι» , όπως συνέβη στις προηγούμενες. Επίσης υπογραμμίζει τη θέση της ομοσπονδίας, η οποία «ήταν και είναι σαφής και δίκαιη. Διεκδικούμε και απαιτούμε ίδια αμοιβή και ίση μεταχείριση με τους εργαζόμενους του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα που θα απασχοληθούν στις εκλογικές διαδικασίες». Και ζητά συνάντηση με τους υπουργούς με το θέμα.

«Κύριοι Υπουργοί,
Θέτουμε υπόψιν σας το ζήτημα καθορισμού της Εκλογικής Αποζημίωσης των Δημοτικών Υπαλλήλων ενόψει των επικείμενων Εθνικών Εκλογών.
Υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να προσδιορίσει εάν οι απασχολούμενοι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και με ποιο ποσό για την επιπρόσθετη απασχόλησή τους.
Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (Εθνικές, Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές) οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού αντιμετωπίστηκαν ως εργαζόμενοι γ΄ κατηγορίας στη Δημόσια Διοίκηση, με μια απαξιωτική και εξευτελιστική λογική, με τον ορισμό της Εκλογικής Αποζημίωσης σε μορφή «χαρτζιλικιού». Κι αυτό τη στιγμή που ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνοι που κατά κύριο λόγο επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της εκλογικής διαδικασίας.
Η θέση της Ομοσπονδίας ήταν και είναι σαφής και δίκαιη. Διεκδικούμε και απαιτούμε ίδια αμοιβή και ίση μεταχείριση με τους εργαζόμενους του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα που θα απασχοληθούν στις εκλογικές διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην «επιλεκτική αντιμετώπιση» εργαζομένων που θα εργαστούν για τον ίδιο σκοπό.
Σας καλούμε ΑΜΕΣΑ σε συνάντηση για τον ορισμό της Εκλογικής Αποζημίωσης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που απασχολούνται και θα απασχοληθούν στις διαδικασίες για την προετοιμασία και διενέργεια των επικείμενων Εθνικών Εκλογών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Το 2026 χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης Κεντρικού Κράτους & Αυτοδιοίκησης

Το 2026 σηματοδοτεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης συνεργασίας…

Ενδιαφέρουν 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«e-Pyrasfaleia»: Νέος ψηφιακός οδηγός πυρασφάλειας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Σε λειτουργία ένα νέο ψηφιακό εργαλείο πυρασφάλειας για Δήμους, πολίτες και επαγγελματίες Το Πυροσβεστικό Σώμα…

Ενδιαφέρουν 15 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων & συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καλεί όλους τους Δήμους της χώρας σε συμβολικό κλείσιμο…