Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2019

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στα Κύθηρα

Ολοκληρώθηκε από το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής η πρώτη έκθεση αυτοψίας στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία στα Κύθηρα. Σύμφωνα με σχετική γραπτή αναφορά του κλιμακίου των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας που διενήργησε ελέγχους με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη «δε διαπιστώθηκαν  σοβαρές βλάβες» στα σχολικά κτίρια.

Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών» ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας». Τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Χώρας, η οποία όμως ήταν εκτός λειτουργίας  λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό». Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και αύριο σε γέφυρες και κτιριακές υποδομές.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο  Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί. Προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν εντοπιστεί στα σχολεία, συμφωνήθηκε να εγκριθεί ένα ειδικό κονδύλι που προορίζεται για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

«Πρωταρχικός στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό ενεργειών με τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές και παρεμβαίνουμε όπου κριθεί αναγκαίο». 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Προωθείται η μελετητική ωρίμανση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Η παροχή υπηρεσιών ωρίμανσης της ενεργειακής αναβάθμισης εμβληματικών κτιρίων όπως τα κτίρια του Μεγάρου Μουσικής,…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία του δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξει ο δήμος Αμαρουσίου, με στόχο…