Άρθρο Localit 16 Αυγούστου, 2020

Κανονικά η κυκλοφορία στην Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας στη Μεταμόρφωση-Συνεχίζεται, αλλά με πολύ χαμηλή ένταση η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στη Μεταμόρφωση Αττικής, που είχε διακοπεί για ώρες χτες, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών.

Η κίνηση από χτες το βράδυ γινόταν από δύο λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά από τις 11.30 σήμερα δόθηκε κανονικά όλος ο οδικός άξονας, καθώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πλέον από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, αλλά έχει πέσει πολύ η ένταση της και υπάρχει πολύ λιγότερος καπνός.

Ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται.

Οι πυροσβέστες όμως μπορούν πλέον να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά σε αποθήκη στο Αιγάλεω, όπου επίσης υπήρχαν παλιά στρώματα και άλλα αντικείμενα, που χρειάζεται χρόνος μέχρι να σβήσουν, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης και συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

«Να διαμορφώσουμε πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχου, για να μην έχουμε ανάλογα ατυχήματα», ζητά ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας

Να κάτσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς στο ίδιο τραπέζι, ώστε να διαμορφώσουν από κοινού ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχου, για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον ανάλογο περιστατικό με αυτό της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ζητά ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας.

Συγκεκριμένα, αφού ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία, τους εργαζόμενους στον Δήμο του, αλλά και όσους Δήμους έσπευσαν και βοήθησαν για την κατάσβεσή της, στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η φωτιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαντολλογικό πλήγμα. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και ελέγχου όλων των αδειών. Παράλληλα καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τους συναρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον. Να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη θέση».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και Προκλήσεις της επόμενης ημέρας, Καινοτομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Δίκτυο…

ΚΕΔΕ 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 12 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 και ώρα 12:00. Η…

Ενδιαφέρουν 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Νάουσα ο φετινός 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού Βαλκανίων

 Διάσκεψη για το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας του οινοτουρισμού Στη Νάουσα Ημαθίας «ταξιδεύει»…