Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2024

Και επίσημα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω λειψυδρίας ο δήμος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε και επίσημα με  απόφασή του, τις Δημοτικές Ενότητες Κερκυραίων και Αχιλλείων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανου Πουλημένου, που έτυχε και της αποδοχής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση,η κήρυξη έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις παραπάνω περιοχές από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας. Θα ισχύει για ένα μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της Γενικής Γραμματείας, δηλαδή έως και 18 Δεκεμβρίου 2024, με δυνατότητα παράτασης.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης, έχει στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των απαιτούμενων έργων και τη διάθεση χρηματοδοτικών πόρων από τα αρμόδια υπουργεία για το σκοπό αυτό.

Ο δήμαρχος επικοινώνησε ήδη  με ανώτατα στελέχη της Διεύθυνσης Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συζήτησε την ανάγκη χρηματοδότησης έργων άμεσης απόδοσης, τα οποία εκτιμάται ότι θα απαντήσουν στο πρόβλημα λειψυδρίας των συγκεκριμένων περιοχών, με αιχμή της ύδρευσης της πόλης της Κέρκυρας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Λέσβου: Πακέτο έργων ύδρευσης ύψους 2,11 εκ. ευρώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Σημαντικά έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 2,11 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει η ΔΕΥΑ Λέσβου με στόχο την…

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο Απ. Τζιτζικώστα ζητά ο Κ. Πελετίδης για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που θα…

Ενδιαφέρουν 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν κουρέματα σε άστεγους και άπορους πολίτες στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα

Δράσεις για δωρεάν κουρέματα για αστέγους και ευάλωτους πολίτες διοργανώνουν οι  Δήμοι Θεσσαλονίκης  και Καβάλας…