Άρθρο Localit 17 Φεβρουαρίου, 2017

Ηράκλειο: Συνεργασία Περιφέρειας και Νησιωτικών Επιμελητηρίων, για τα καταδυτικά πάρκα

Η χωροθέτηση των καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη και η σημασία αυτού του μοντέλου τουρισμού, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος – Χωροταξίας, Νίκος Καλογερής και ο αντιπροέδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

Στην συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, τονίσθηκε η σημασία του τουρισμού ως τη βασικότερη οικονομική πηγή εσόδων σε εποχιακή βάση και η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του υπάρχοντος μοντέλου του.

Ο κ. Καλογερής επεσήμανε πως «ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια τέτοια πρόταση» εκτιμώντας πως υπάρχει πεποίθηση για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η λειτουργία αυτής της δραστηριότητας στις τουριστικές περιοχές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, τα κριτήρια χωροθέτησης που τίθενται από τον νόμο, είναι τόσο περιοριστικά, που απαγορεύουν ουσιαστικά την πραγματοποίηση αυτής της καινοτόμας ιδέας. Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι για το λόγο αυτό, έχουν ήδη προχωρήσει οι συζητήσεις και προτάσεις με το αρμόδιο υπουργείο, σε συνεργασία με τον κ. Μπαμιεδάκη και τα Νησιωτικά Επιμελητήρια, για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, με ευνοϊκότερες διατάξεις, που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του σχεδίου, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της αρχαιολογικής κληρονομιάς.

Εξ άλλου, ο αντιπρόεδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργος Μπαμιεδάκης, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την προώθηση κοινών στόχων και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα ευοδωθεί η προσπάθεια και η Κρήτη θα ενταχθεί στον χάρτη των περιοχών που προσφέρουν καταδυτικό τουρισμό, γεγονός που, όπως σημείωσε, αναμένεται να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ποσοτική και κυρίως την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού στο νησί.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…

Μη κατηγοριοποιημένο 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψήφισμα συμπαράστασης της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ στους αγρότες της χώρας

Τη σαφή και ομόφωνη στήριξή της στον δίκαιο αγώνα των αγροτών όλης της χώρας εκφράζει…